Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2014 11:19 - В Украйна е арестуван бившият ръководител на контраразузнаването
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Той е бил под  № 3 в списъка на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) с най-високопоставените заподозрени.  
image

Валентин Наливайченко


СБУ е арестувала бившия ръководител на отдела за контраразузнаване на СБУ Володимир Бик, съобщава новинарският сайт TSN.UA, като се позовава на думите на председателя на СБУ  Валентин Наливайченко.

„Вчера задържахме и арестувахме № 3 в бившето СБУ на господин Якименко – бившия ръководител на контраразузнаването на Службата за сигурност. Това са хората, които ние подозираме и които ще задържаме, докато стигнем до № 1″, съобщава Наливайченко.

По думите му ръководителят на контраразузнаването е бил третият сред най-издирваните бивши ръководители в СБУ. Володимир Бик е заподозрян за държавна измяна - той е предоставял помощ на представители на чуждестранна организация  за провеждането на подривна дейност срещу украинската държава. 

image
Володимир Бик

„Точно тези генерали за били замесени в това, което като че ли избухна за един ден. Всъщност това е агентурна работа. Вербувания, оръжие, години наред предварителна подготовка за диверсии срещу украинския народ“, разказва Наливайченко.

Той допълва, че № 1 сред най-издирваните бивши ръководители на СБУ е бившият му председател Олександр Якименко, обвинен за държавна измяна и престъпления по времето на Майдана.

Службата за сигурност на Украйна е завела общо 25 наказателни дела срещу свои бивши служители.

Преди месец украинските медии съобщиха за ареста на четирима офицери от СБУ, разработвали плана за разгонването на протестиращите на Майдана.  

„Разстрелването на Майдана е планирано от десетки служители, преди всичко от ръководителите на отдели и управления. Срещу тях са открити наказателни производства, при това още през март. Има отстранени, има и задържани, има и арестувани. Арестувани са четирима предатели, висши офицери. Още двама ръководители на ключови отдели избягаха още преди нашето назначаване и сега се издирват“, споделя по този повод Валентин Наливайченко.

Единият от бегълците е бившият ръководител на СБУ Олександр Якименко, когото Наливайченко нарича предател. Според него „…Олександр Якименко ще влезе в историята като първият и, надявам се, последният предател, който е предал и цялата служба като неин ръководител, и собствената си държава, и дори е преминал на страната на агресора. При това открито и нагло.“
image

Бившият ръководител на СБУ по време на празнуването на Деня на независимостта на Украйна, 24.08.2013 г. Върху празничния кител – военни значки с герба на РФ.


По думите на Валентин Наливайченко освен Якименко в Русия се намират още двама негови заместници и двама ръководители на ключови отдели, единият от които е планирал разпръскването на протестиращите на Майдана, разположението на снайперистите и други специални подразделения.






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307575
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.