Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 18:24 - Противоречива информация за ролята на ОССЕ в Източна Украйна
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове:
5



 „80% от сътрудниците на мисията на ОССЕ, които работят в района на Мариупол, Донецка област, са граждани на Руската федерация.“

Това заяви в ефира на телевизионния канал „112″ съветникът на министъра на отбраната по въпросите за обмяната на пленници Василий Будик на основата на сведения, получени от офицер от мисията на ОССЕ в зоната на АТО.

„Обикновено, когато пристигаме някъде, ние готвим маршрути, някъде спираме, настаняваме се с нашата група, със съпровождащите, с които аз пътувам. Нас ни настаниха в хотел „Reikartz“, това е тризвезден хотел в Мариупол.

Така се получи, че живеехме буквално на един етаж с така наречената мисия на ОССЕ. Тъй като аз съм гражданин на Грузия, се запознах с единия от офицерите от мисията – грузинец по произход, който беше в тази мисия.

Разбирам, че сега ще го натопя, но не мога да не го кажа. Той ми каза, че 80% от всички сътрудници, които работят в мисията на ОССЕ в сектор „М“, в Мариупол, са руснаци“ – заяви Будик.

Той също добави, че офицерите от мисията на ОССЕ, които работят в Мариупол са или бивши, или действащи сътрудници на Федералната служба за безопасност на Главното разузнавателно управление (ФСБ ГРУ).

„Те са крайно агресивно настроени към нашите военни. Нещо повече – те предават информация за разположението на нашите войски, буквално са устроили лов на нашите артилерийски дивизиони“ – подчерта съветникът.

От украинското Министерство на външните работи опровергават информацията за броя на руските граждани сред сътрудниците на ОССЕ в Мариупол. В коментар пред Укринформ посланикът за специални поръчения Дмитро Кулеба заяви: „Не, тази информация не отговаря на действителността… В Мариупол официално присъстват 25 наблюдатели. От тях трима са граждани на Руската федерация.“

Кулеба подчертава, че тези 25 наблюдателя са от общо 17 страни-участници в ОССЕ. „Това наистина е интернационална мисия“ – отбелязва дипломатът.

По негова информация сега в Украйна в Специалната мониторингова мисия (СММ) на ОССЕ работят 268 международни наблюдатели, които представят 39 държави-участници в ОССЕ.

„От тези 268 наблюдатели само 18 са граждани на РФ. Общо в цялата мисия са по-малко от 10%“ – подчертава Кулеба.

В същото време според информация на украинския вестник „Зеркало недели“наблюдателите от Специалната мониторингова мисия (СММ) на ОССЕ действително са огласили сведения за разположението на украинските военни части в зоната на АТО.

Например в понеделник, 10 ноември сътрудници на ОССЕ са се срещали с представители на Украйна и РФ в „Общия център за контрол и координация“ и са съобщили информация за дислокацията на украинските военни.

Така руските военни са узнали подробности къде е разположена тежката артилерия и танковете на украинските части в района на село Карловка, Донецка област.

В своя отчет ОССЕ е отбелязала, че смята и занапред „да сътрудничи с общия център“. От ОССЕ са се „оплакали“, че по пътя през Карловка в зоната на АТО украинските военни са задържали мониторинговата група и са искали документите им за проверка. Пуснали са групата на  ОССЕ след 2,5 часа.

В така наречения „Съвместен център за контрол и координация“ работят представители на ОССЕ, Въоръжените сили на Украйна, а също така и на Въоръжените сили на РФ, които предоставят на терористите както политическа, така и военна подкрепа. В същото време Русия вече няколко месеца опровергава твърденията, че нейни войски се намират в Украйна, въпреки огромното количество неопровержими доказателства (като например това неотдавнашно видео от Макеевка и Донецк).

Наблюдателите от ОССЕ и по-рано са билиобвинявани, че помагат на терористите.

Ръководителят на групата„Информационно съпротивление“ Дмитро Тимчук се отказа да сътрудничи като консултант с мисията, заради отчета на наблюдателите за гибелта на хора до училище № 63 в Донецк (за което „Украйна днес“ подробно писа) в резултат на обстрел, както и предишни факти за сътрудничество на ОССЕ с терористите и дейност в полза на агресора в лицето на РФ.

В обръщение на сайта на информационния ресурс, военният експерт пише: „Ние, т.е. групата „Информационно съпротивление“, сме принудени да се откажем от контакти с представители на Вашата организация. Ние високо ценим усилията и дейността на представителите на ОССЕ от европейските страни. Но докато в ОССЕ са широко представени граждани на Русия, тази организация за наше дълбоко съжаление, много често се проявява като параван на агресивните планове на РФ срещу Украйна.“

По-рано „Украйна днес“ съобщиче в Донбас руски офицер е използвал неправомерно отличителни знаци на ОССЕ.

УКРАЙНА ДНЕС


 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307955
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.