Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2014 10:49 - „Обществеността на Донбас“: социалните плащания в „ДНР“ и „ЛНР“ са задължение на Украйна
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 13.11.2014 10:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Обществеността на така наречената „Донецка народна република“ е възмутена от това, че Украйна не изплаща пенсии и социални помощи в районите, които са завзети от екстремистите и в които напълно е унищожена украинската бюджетна и банкова система.

Това е посланието на публикуваното вчера на официалния сайт на „ДНР“ обръщение към украинското ръководство, предава Цензор.НЕТ.

„Ние сме дълбоко оскърбени от решението на украинското правителство фактически да конфискува законните пенсии, помощи и привилегии на нашите ветерани, пенсионери, инвалиди и майки“, се казва в обръщението.

При това, коментирайки спорното и противоречиво решение на украинското правителство да спре всички социални плащания в районите, контролирани от терористите, „обществеността на „ДНР“ настоява, че хората, останали без пенсии и социални помощи,са жители на Донецка и Луганска област и граждани на Украйна.

Същевременно представителите на обществеността не настояват пред властите на самопровъзгласените „републики“ те да създадат действена система за социално осигуряване и извършване на плащанията за пенсионерите и социално незащитеното население.

А проблемите с тези плащания възникнаха именно в резултат на завземането на властта от проруските екстремисти в отделни райони на Донбас. От няколко месеца и в настоящия момент в „ДНР“ и „ЛНР“ не се изплащат пенсии и социални помощи.

По-рано украинските медии съобщаваха, че терористите, които разпалиха конфликта в Донбас и подклаждаха ненавист към Украйна, обещаваха на митингите, че след като те дойдат на власт, пенсиите и социалните помощи ще се увеличат значително -най-малкото до нивото на тези в РФ.

А сега „обществеността на Донбас“ заявява, че социалните плащания в самопровъзгласените „ДНР“ и „ЛНР“ са задължение именно на Украйна.

На свой ред украинското правителство уверява, че пенсиите и социалните помощи продължават да се начисляват и всички суми ще бъдат изплатени изцяло, след като в окупираните райони бъде възстановена законната власт.

Както „Украйна днес“ вече писа, пенсионерите бяха основната „движеща сила“ на референдума през май за отделянето на Донбас от Украйна и образуването на непризнатите и до днес от света „ДНР“ и „ЛНР“, както и на 2 ноември при изборите за „органи на властта“ в самопровъзгласените републики.

image

www.ukrainadnes.com




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307852
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.