Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 13:41 - Наливайченко: ФСБ се е превърнала в терористична организация
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 3630 Коментари: 0 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Председателят на СБУ (Службата за сигурност на Украйна) ще се обърне към парламента с предложение на СБУ да бъде дадено правото да провежда активни бойни операции извън Украйна: „Предателите и убийците ще бъдат откривани, където и да се крият.“

В интервю за ЛІГАБізнесІнформ председателят на СБУ Валентин Наливайченко разказва за борбата с руските агенти и диверсанти, за изчистването на властта от изменници и предатели, за разследването на престъпленията, извършени от Виктор Янукович и неговото обкръжение.

- Каква е перспективата да бъде изправен пред съда главният заподозрян за убийствата на Майдана – бившият председател на СБУ Якименко? И каква е съдбата на неговите съучастници?

- Ние вече открихме и арестувахме един от тримата най-важни издирвани от  Службата за сигурност на Украйна – бивши високопоставени лица от СБУ, които са били задействани в планирането и извършването на престъпленията срещу хората на Майдана. Това е един от бившите ръководители на службата за сигурност, генерал (бившият началник на контраразузнаването Володимир Бик - ред.).

Бившият председател на СБУ Якименко, който е национален предател, също ще бъде доставен в съда. Знаем къде се намира и няма да се спрем и за секунда. Той ще бъде изправен пред украинския съд.

- Съществува ли възможност Якименко да бъде принудително доставен в съда?

- В момента, в който се появи такава възможност – той ще бъде доставен.

...

- Какво знае СБУ за дейността в окупираните райони на Донбас на проукраинските  патриоти, които самостоятелно или на групи действат срещу терористите и руската армия?

- Безспорно, на нас ни е известно за дейността на тези хора. Що се отнася до СБУ – там работят наши антитерористични подразделения. Освен това, действат и армейски подразделения. Но в момента всички ние спазваме режима на изпълнение на минските споразумения и се придържаме строго към президентския план: прекратяване на огъня, прекратяване на огъня от страна на руските терористични групи, които убиват мирни жители.

Освен това, по различен начин отстраняваме лидерите на терористичните групировки. Благодарение на общите ни усилия от Донбас вече изчезнаха Безлер, Козицин и много други. Докато има прекратяване на огъня, ние правим и ще правим всичко възможно тези хора повече да не се появяват там.

Също така целта ни е да оказваме подкрепа на самоотбраната в градовете и селата, където народът е въстанал срещу терористите. Обръщаме голямо внимание на това, за да могат мирните жители отново да започнат да получават помощ от украинското правителство и да живеят нормално (след многобройните случаи на разграбване на банки и нападения срещу инкасаторски автомобили украинското правителство реши да прекрати всякакви разплащания – пенсии, социални помощи и др. – в населените места, заети от екстремистите – б. ред.).
...

- Руските диверсиони групи съгласувано с Москва ли действат? Специалните служби на Русия ли ги ръководят?

- Със сигурност. Ако те преминават в Белгород (град в РФ близо до Харков – б. ред.) обучение и инструктаж, не може да има никакво съмнение.  Ние редовно публикуваме информация за връзките между диверсантите и ФСБ. Заловените терористи назовават директно позивните и имената на служители на ФСБ, които са провеждали инструктажа, давали са им експлозиви, обещавали са им пари.

Трябва да е ясно, че сигурността на нашата държава е заплашена от цяла съседна страна. Не може да има никакво съмнение. В руската ФСБ са решили, че украинците трябва да бъдат взривявани, че трябва да изпращат тук всякаква паплач и криминални елементи, да им се плаща за това, да бъдат обучавани. Всъщност, държавната служба за сигурност на страната агресор се е превърнала в терористична организация. Откъде са експлозивите? Откъде е обучението? Откъде са парите? Отговорът винаги е един и същ – от държавата агресор.

- Какво е положението с борбата срещу агентите на агресора в украинските правителствени кабинети и в самата Служба за сигурност на Украйна? Може ли да се каже, че изчистването на СБУ е приключило?

- Още когато влязох тук на 24 февруари, това помещение (офисът на председателя на СБУ в централното управление - ред.) беше абсолютно празно. Това беше първата вълна на изчистване – самостоятелната. Всички бяха избягали, защото знаеха кой ще влезе тук – аз и хора от Майдана.

Втората вълна започна, когато започнахме сериозно да разследваме престъпленията на предишното ръководство заедно с Генералната прокуратура (ГПУ) и МВР. Всички, участвали в престъпления срещу хората, бяха уволнявани, а материалите за тях бяха предавани в ГПУ или откривахме собствено наказателно производство. Извършвахме арести на предателите. Сега те са зад решетките. Продължаваме да се занимаваме с това.

Сега работим в две направления. Първото е законът за изчистване на властта. Хора, които са преследвали активистите, опозицията – ние продължаваме да ги изкарваме на светло, даже ако не са заемали ръководни длъжности. Второто направление: все още можем да кажем, че не е отстранена заплахата от предателство, включително от страна на бивши и действащи служители на СБУ.

Относно действащите служители – сред последните задържани и арестувани има както агенти на чужди специални служби, така и съучастници на терористите. В един от случаите става дума за капитан в донецкото летище, който си е мислел, че ще може да се скрие там. Беше задържан на територията на врага. Предателите и убийците това ги очаква и занапред. Ще ги намираме, където и да се крият.

Още один от последните случаи в нашата работа – арестът на бивш капитан от СБУ, който по заповед на Ходаковски (бивш командир на спецподразделение „Алфа“ към Управлението на СБУ в  Донецка област, един от лидерите на терористите - ред.) беше пристигнал от Донецк и планираше атентат на територията на Украйна. Беше задържан и арестуван заедно със съучастниците и експлозива. Това зло ще го изкореняваме с оръжие в ръце. Защото това не са просто предатели. Това са хора със специални знания – бивши милиционери, бивши служители в специалните служби, бивши военни. Те са се превърнали в терористи, продали са се на агресора.
.....

Цялото интервю тук




Гласувай:
18



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308078
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.