Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2014 21:38 - Анри-Бернар Леви: на европейските предатели на Украйна и на путинските шпиони ще им излязат криви сметките
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 4052 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Украйна днес е мястото, където Европа може да се възроди или да допусне да бъде разрушена

Анри-Бернар Леви – писател, философ, журналист, един от главните защитници на Украйна във Франция и личен приятел на френския президент Франсоа Оланд – обяснява защо Европа предаде Украйна и прави дисекция на митовете за Владимир Путин.

През февруари, няколко дни преди разстрела на протестиращите в Киев, той държа на сцената на Майдана реч, която на следващия ден публикуваха водещите френски медии.

След това, в началото на март, той отново застана на най-политическата сцена в украинската столица и произнесе думи, които френската преса тиражира.

Хора от Майдана! — каза Леви.— Вие накарахте Янукович да избяга. Вие нанесохте историческо поражение на тиранията. Вие сте европейци не само исторически, но и заради пролятата кръв.”

В мнението на този човек, който нарича украинците по-големи европейци от самите европейци, се вслушват най-влиятелните хора на Франция.

Нещо повече: той има достъп до първия човек в страната – президента Франсоа Оланд.

Преди поредното си пътуване до Украйна Леви предвидливо се е срещнал с Оланд. Срещата се е състояла точно в деня, в който на руските моряци е забранено да се качат на борда на френския хеликоптероносач „Мистрал“.

Президентът е уверил Леви, че хеликоптероносачът, произведен по поръчка на Русия, няма да й бъде предаден заради агресивната руска политика. Франция „няма да промени позицията си“, цитира Леви думите на Оланд.

Впрочем, резките политически завои не са нещо ново за Леви: като журналист той е отразявал конфликтите в много горещи точки на света – от Бангладеш до Югославия и Грузия.

За 40 години в професията Леви е написал около двадесет книги. Най-известната от тях – „Врагове на обществото“ – включва кореспонденцията му с известния френски писател Мишел Уелбек и е издадена в Русия.
 

При едно от поредните си посещения в Киев през тази година писателят даде интервю за интернет изданието NovaUkraina.

— Бяхте в Украйна по времето на Майдана. Защо ви беше нужно това?

—  Причината е самата Украйна. Тук минава фронтът на новата метафизична война между Европа и тези, които искат да я разрушат. Днес Киев е центърът на Европа. Нейната столица. Не само защото платихте за това с кръвта си.

Не само защото тук младежи загиваха с европейския флаг в ръце. А защото Украйна днес е мястото, където Европа може да се възроди или да допусне да бъде разрушена.

— Наскоро казахте, че Европа предаде Украйна. Защо?

— Още от първия ден, в който въоръжени мъже започнаха да навлизат в Крим, Европа трябваше да се намеси и да спре анексията. Но това не се случи.

Една страна брутално нарушава всички правила, а Европа не прави нищо. Това аз наричам предателство.

Това, което става в Донбас и което се случи в Крим, няма прецедент. А това, че Европа го позволява, ще има трайни последствия. Като предаваме целостта на Украйна, ние предаваме собствените си ценности и принципи.

— Промени ли се отношението към Украйна в Европа?

— Промени се, но не достатъчно. Срещу Путин бяха въведени някои санкции, които несъмнено вредят на режима му, но това не е достатъчно.

Европа не е единна по този въпрос. Великобритания не иска да губи инвеститори. Германия се страхува от проблеми с доставките на газ. Франция и тя има някакви причини. Европа не излиза като единен фронт.
...
...
...

Цялото интервю + снимки

 

 




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311562
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.