Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2015 12:10 - Франция започва да разбира от каква подкрепа има нужда Украйна
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 3933 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 13.01.2015 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Бернар-Анри Леви 

Френски философ, писател, публицист, общественик 

Целият свят знае, че Украйна днес преживява един особен и драматичен момент. Дори сега, когато пиша тези редове, хиляди руски войници извършват военни маневри в Донбас.

Оказвайки подкрепа на кучетата на войната от Донецк и Луганск, както и на казашките и чеченски наемници, които са били там доста преди тях, руските войници превръщат този регион на Украйна в някакво подобие на Спарта, където единствено силата е на почит, където се проповядва само насилие и където дори риторичния призив за „защита на угнетеното рускоезично население“ вече отдавна е заменен с откровено настъпателни действия.

Наскоро прочетох една статия, в която се цитираше заявление на лидера на Донецката народна република Захарченко. Този бандит заявява всъщност следното: „Моята армия вече е способна не само да защитава, но и да атакува“.

Пред лицето на едно подобно заявление, пред лицето на тази промяна в говоренето, а може би и в мащаба, думите и красивите декларации вече не са достатъчни.

Пред лицето на такава крайна опасност, пред новия обрат в тази извънредна ситуация, на вашата страна й е нужна подкрепа, по-съществена от витиеватите дипломатически декларации.

Но искам да ви кажа, че много хора в родината ми, във Франция, вече го разбират и смея да се надявам, че съвсем скоро мнозинството ще осъзнае, че залогът за оцеляването на Европа днес е тук, в Киев, и че е абсолютно необходимо да ви помогнем да се сражавате в тази битка и да победите в нея.

Двама смели американски сенатори успяха да получат одобрението на Конгреса на САЩ за Закона за подкрепа на свободата на Украйна, който ще позволи доставката в Украйна на криптирани комуникационни средства, безпилотни самолети, противотанкови и зенитни комплекси и дори оптични прибори, от които така отчаяно се нуждаят вашите въоръжени сили.

Имам чувството, че и други страни, включително моята собствена, ще се присъединят към това движение или даже първи ще започнат да действат. И съм сигурен, че вие сте по-малко самотни, отколкото си мисли господин Путин, и по-малко самотни, отколкото вероятно си мислите вие самите.

 

При всички положения, аз работя върху това.  Доколкото ми стигат моите скромни сили и ресурси – работя върху това. Неотдавна се срещнах с чиновници от украинското Министерство на отбраната и те ми разказаха за някои неща, от които имате нужда. Ще предам тази информация на нужните хора във Франция.

ukrainadnes.com




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307754
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.