Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2015 21:00 - ПАСЕ призова Русия да освободи незабавно Надежда Савченко и да прекрати финансовата и военна помощ за терористите в Донбас
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1835 Коментари: 0 Гласове:
14



 Парламентарната асамблея  на Съвета на Европа прие резолюция относно положението в Украйна, в която отправи към Русия призив за незабавното освобождаване на украинския пилот Надежда Савченко.

„Призоваваме да бъде освободена незабавно Надежда Савченко, член на украинската делегация в ПАСЕ, която на 18 юни 2014 година беше пленена на територията на Украйна, скоро след това беше арестувана от руските власти и все още не е подведена под наказателна отговорност за някакво извършено престъпление”.

Асамблеята призова и за „незабавното освобождаване на всички военнопленници, които продължават да бъдат държани незаконно в руските затвори”.

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа също така призова Русия да прекрати военната помощ за терористите в Донбас.

„ПАСЕ призовава Русия да се въздържи от дестабилизиране на ситуацията в Украйна и оказване на военна помощ на въоръжените терористи, както и да използва своето влияние върху тях, за да се стигне до пълното зачитане и прилагане на клаузите от Минското споразумение за спиране на огъня”, се казва в резолюцията.

ПАСЕ призова Русия да гарантира сигурността и спазването на човешките права на всички, които живеят под контрола на РФ в Крим, както и да осигури защита за тези украински бежанци, които са се обърнали с такава молба, включително да им осигури достъп до социални услуги.

ukrainadnes.com




Гласувай:
16



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307817
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.