Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2015 21:42 - Саакашвили: Целта на Путин е военен преврат в Украйна и крах на украинската държавност
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Докато руският президент Владимир Путин не бъде спрян от съпротивата на украинците в съчетание с подкрепата на Запада, той ще се опитва с всички средства да постигне целта си – да взриви всяко независимо украинско демократично управление.

Ако му бъде позволено да направи това, Западът ще бъде принуден да си плати своята цена, пише бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили за списание Politico.

Според Саакашвили целта на Путин е да нанесе на Украйна сериозно военно поражение, да накара доброволческите батальони да се върнат в Киев и да тръгнат срещу наскоро избраното правителство.

Русия разполага с големи възможности да подготови почвата за един евентуален преврат, като в резултат на това енергийният дефицит и тежката ситуация в украинската икономика, обременена с разходите за войната, неефективните икономически реформи и продължаващата корупция, ще доведат до крах, добавя екс-президентът.

Западът може да предотврати това, като предостави оръжие и военна помощ на Украйна. Стотици доброволци – грузински офицери, поляци, литовци, беларуси, даже руснаци – се сражават на фронта заедно с украинците. САЩ и техните натовски съюзници трябва да помогнат за обучаването и въоръжаването на тази международна доброволческа армия, смята Саакашвили.

Според бившия грузински президент икономическата подкрепа е също толкова важна. Путин знае, че руската икономика се движи към колапс, но се надява, че преди това ще настъпи икономическа криза в Украйна, уверен е авторът.

Той смята, че поради ниските цени на нефта европейците могат да спрат да го купуват от Русия и също така да намалят зависимостта си от руския газ. Всякакви разговори за смекчаване на санкциите срещу Русия трябва да бъдат прекратени, натискът върху Русия следва да се засили, може би дори и с помощта на нови санкции, добавя Саакашвили.

Бавенето на Запада в решаването на този проблем води както до нарастване на броя на жертвите, така и до икономически спад и цялостно въздействие върху европейските структури, което е много по-важно.

Ако Русия успее в Украйна, балтийските страни въпреки членството си в НАТО ще бъдат много по-уязвими. НАТО може да се предпази от военна намеса, като помогне на Украйна да се защити, резюмира бившият грузински президент.

По-рано Михаил Саакашвили заяви, че за Путин пълното унищожаване на украинската държавност е въпрос на живот и смърт.

ukrainadnes.com




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311456
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.