Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2015 19:38 - Михаил Саакашвили е назначен за председател на Консултативния съвет по реформите при президента на Украйна
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1918 Коментари: 0 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
С указ № 77/2015 от 13 февруари президентът на Украйна Петро Порошенко назначи бившия грузински президент Михаил Саакашвили за свой извънщатен съветник и председател на новосъздадения Консултативен международен съвет по реформите.

Международният съвет по реформите при президента на Украйна е консултативен орган, чиято основна задача е разработване на предложения и препоръки за въвеждането и прилагането на реформи в Украйна въз основа на най-добрите международни практики. Съветът ще привлича чуждестранни експерти за реформирането на украинското законодателство, както и с цел повишаване на нивото на международната подкрепа за Украйна.

„Ние дълго време мислихме как да използваме по най-добрия начин знанията, опита и уникалните иновации на Михаил Саакашвили. В Грузия той успя да реформира фактически всички сфери на икономическия, политическия и обществен живот. Пътят, по който ние тръгнахме миналата година и в началото на който беше Революцията на достойнството, вече е прокаран и проверен от нашите съседи. И те са готови да споделят опита си с нас. Доскоро Михаил беше всъщност извънщатен консултант по въпросите, свързани с реформите. И днес най-накрая получи официален статут”, сподели украинският президент.

„Михаил ще бъде представител на Украйна в чужбина и едновременно с това той е представител на международната общност в Украйна. Сигурни сме, че той е човекът, който ще успее да установи двустранна комуникация между Украйна и света по въпросите, свързани с реформите – да привлече най-добрия чуждестранен опит и достойно да представя нашата работа в чужбина”, отбеляза Петро Порошенко.

От своя страна Михаил Саакашвили благодари за доверието и подчерта, че цяла Европа сега гледа към Украйна и че много неща в света ще зависят от украинските реформи.
 

„Няма да можем да победим, ако днес не изградим една нова Украйна и не превърнем в реалност новите реформи.Това е надпревара с времето. Ако една нова Украйна стане факт, Грузия ще бъде свободна”, отбеляза Михаил Саакашвили.

„Вярвам, че украинският народ заслужава много повече: повече свобода в бизнес средата; повече чувство за справедливост и човечност от страна на държавата; система на държавно управление, при която има по-скоро мениджъри, отколкото държавни чиновници, а държавният апарат предоставя услуги и защитава от корупция и несправедливост. За мен е голяма чест да споделям вярата ви в едно по-добро бъдеще, а от днес също и официално да стана част от общите ни усилия“, коментира назначението си Михаил Саакашвили.

Положението и състава на съвета ще бъдат определяни от председателя му. Международният консултативен съвет по реформите ще работи в тясно сътрудничество с Националния съвет по реформите, а председателят му ще бъде член на Националния съвет.

„Понастоящем много чуждестранни експерти и личности помагат на Украйна, но работата им е хаотична. Консултативният съвет ще помогне за консолидирането на усилията им и насочването им в едно общо русло с цел постигане на най-добри резултати. От своя страна ние гарантираме, че ще се вслушваме във всички съвети и предложения на Съвета“, отбеляза заместник-председателят на администрацията на президента и съпредседател на Националния съвет по реформите Дмитрий Шимкив.

Михаил Саакашвили е роден в Тбилиси, но е завършил Киевския държавен университет „Тарас Шевченко“. Той е известен политически деец и реформатор, бивш президент на Грузия, човек с четири образования. Владее седем езика, включително украински.

По времето, когато Михаил Саакашвили бе президент на Грузия, страната заемаше осмо място в света по облекчен режим за стартиране на бизнес, седмо място по получаване на права за строителство, второ място по улеснена регистрация на вещни права, пето място по отпускане на кредити и двадесето място по ниво на защита на инвеститорите.

Михаил Саакашвили не се нуждае от украинско гражданство, за да заеме новата си длъжност. Той си остава гражданин на Грузия.

УКРАЙНА ДНЕС


 




Гласувай:
25



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313614
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.