Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2015 11:48 - Военна хроника -18.02.2015
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1632 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 18.02.2015 11:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дмитрий Тимчук, военен кореспондент
8.10 часа, 18.02.2015 г.

image

Оперативни данни от организацията „Информационна съпротива“

В района на Дебалцево продължават ожесточени боеве. За да установи контрол върху това населено място, командването на руско-терористичните войски хвърли в бой всички свои налични резерви в района.

Например, в района на Стаханов, където по рано бяха съсредоточени местни и руски наемници, а също беше струпана техника и оръжие, сутринта на 18.02.2015 г. останаха не повече от 300 терористи, 2 машини БМ-21 „Град“ (не са в бойна готовност) и 1 минохвъргачна батарея – останалите сили и средства са прехвърлени край Дебалцево.

Подобна е ситуацията и за Горловка, откъдето всички ресурси са прехвърлени край Дебалцево (по-специално от този населен пункт в района на Калиновка и на север от Углегорск са прехвърлени 11 танка и 5 ББМ).

От Донецк за Енакиево през Ясиноватая пристигна „подкрепление“ за екстремистите – около 300 човека, 4 танка, 2 ЗУ-23-2, 3 камиона с гаубици Д-30, 2 БМП-2, 2 БТР-80 и 4 закрити камиона. Тези сили и техника бяха събрани от 2 района на Донецк (Петровски и Куйбишевски) за участие в Дебалцевската операция.

Пристигналата по-рано в с. Вергулевка свежа ударна тактическа група на руско-терористичните войски, за която съобщи група ИС вчера сутринта (17.02.), премина в настъпление заедно с друга, действаща по-рано в района ротна тактическа група.

Още една тактическа група на противника (до две подсилени роти) атакува Дебалцево от североизток. Противникът влезе в бой общо с около 25 танка, до 35 ББМ (бронирани бойни машини, с поддръжката на 3 артилерийски дивизиона (до 40 оръдия стволна артилерия и 12 единици РЗСО). В резултат на това противникът успя да пробие в града и да превземе източните и централни части с улични боеве.

Противникът продължава да осъществява огневи контрол върху пътищата между Дебалцево и Артьомовск от стратегически важни височини (стратегическата (командна) кота 307, 9 също е заета от противника) и препятства доставките за подразделенията, отбраняващи града. Вчера надвечер украинската артилерия нанесе огневи удари по бойните позиции на противника в района на Логвиново и на изток от Дебалцево.

По външия периметър на плацдарма в с. Фашчеевка украинските войски отбиха опит на руско-терористично подразделение да атакува украински блокпост (контролно-пропускателен пункт). В резултат на ответния огън украинските военнослужещи удариха БМП-2 на терористите (беше изоставена от екипажа), както и БТР-70 (допълнително обстрелян с РПГ). С плътен флангов огън противникът е принуден да се изтегли на първоначалните си позиции.
...
...
...

Цялата хроника




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1315044
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.