Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2015 19:23 - Военна хроника - 13.05.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 808 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук, военен кореспондент

8.50 часа, 13.05.2015г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават активно да обстрелват позициите на украинската армия, включително с тежко въоръжение. През последното денонощие позициите на украинските войски в района на Авдеевка бяха обстрелвани два пъти с 152-мм стволна артилерия.
Освен това, екстремистите активно използват 120-мм минохвъргачки в района на Пески, Красногоровка, Трудовские, мина Бутовка. В тези райони екстремистите правят методични опити да унищожат системата за отбрана на украинските войски.

image

Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 13 май / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

На Артьомовското направление (в района на Луганское, Лозовое, Светлодарск и Мироновское) терористите активно използват 122-мм артилерия и 120-мм минохвъргачки. През последното денонощие артилерията на руско-терористичните войски многократно нанесе удари по позициите на украинската армия, като прикриваше съсредоточаването на значителни сили на екстремистите между Первомайск и Брянка.

На приморското (Мариуполско) направление в района на Широкино екстремистите използваха  122-мм оръдия (гаубици Д-30 от състава на „горната“ тактическа група), както и 120-мм минохвъргачки. В същото време по крайбрежната линия по посока на Мариупол и северно от града екстремистите използваха БПЛА (разузнавателни безпилотни летателни апарати).

Продължава прехвърлянето на сили и средства на руско-терористичните войски към приморското направление. През Телманово пристигна тактическа група на терористите от „ДНР“ (160-180 души с 12 танка, 22 ББМ и автомобилен транспорт).

В Петровски и Куйбишевски райони на Донецк продължават да пристигат попълнения за групировката на руско-терористичните войски, съсредоточена в града. През Макеевка в Донецк пристигнаха две групи на терористите по 50-60 души.
Освен това, от тактическата група на терористите, съсредоточена в района на Ясиноватая, към южните райони на Донецк се прехвърля бронирана техника (регистрирана е маневра на група от 7 танка, съпроводени от специален транспорт).

Наблюдава се активизиране на екстремистите в района Мариинка – Степное. В този район са регистрирани опити на терористите за активно наземно разузнаване, както и многократни обстрели от снайперистки групи на противника.

Продължава усилването на войските на терористите чрез прегрупиране на силите и средствата от дълбочина към предните позиции.  На линията Светлодарск –Луганское е отбелязана появата на нова тактическа група (до моторизиран стрелкови батальон, действа на отделни подразделения на ниво взвод-рота в целия район от Майорское до Красний Пахар).
Бронираната група на екстремистите, която действа в същия район, получи попълнение от още 4 танка и 3 ББМ (2 БТР-80 и 1 МТ-ЛБ) от „Горловският гарнизон“ на терористите.

В района на Счастие, Трьохизбенка и Кримское са регистрирани диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ) на руско-терористичните войски. В района на Счастие и Кримское са регистрирани 8 обстрела по позициите на силите на АТО с автоматични гранатомети АГС-17 „Пламя“.

Регистрирано е прехвърлянето на 11 ББМ за екстремистите източно от Луганск за Николаевка към района на Станица Луганская. Трябва да се отбележи, че поради дефицита на гориво в самия Луганск, терористите прехвърлят заедно с военната техника и цистерни с гориво.

През последното денонощие е регистрирано активно движение на автомобилни колони в района между Лутугино и Красний Луч, между Макеевка и Енакиево, от Старобешево към Докучаевск, в Донецк и преградията му, както и в Луганск и двете съседни направления – към Металист и Лутугино.
Продължава и активното движение на транспорт в района на Краснодон и Иловайск (база за прехвърляне на военни товари за екстремистите).
В Иловайск пристигна ешалон с танкови двигатели от Русия (около 100 броя), които се разтоварват.

***                                                                                        

Екстремистите от формированията, дислоцирани в района на Горловка, Макеевка, Донецк, Алчевск и Луганск, масово оформят документи за социални помощи в районите, контролирани от украинските власти (както лично за себе си, например, за травма, уж получена „при работата в мина“, или „в производството“, така и за семейството).

В района на Майорск местните екстремисти са организирали „база за прехвърляне“ на ранени с помощта на „Бърза помощ“ (поради опитите постоянно да атакуват украинските позиции в района терористите понасят значителни загуби).

В Луганск представителите на руското командване изразиха към „командването“ на местните терористи претенции, свързани с „нецелевото използване на предадената им военна техника“. В „ЛНР“ военната техника вече масово се използва за превоз на стоки и хора за частни нужди на представителите на бандитските формирования.

В Харцизск и Торез са регистрирани групи въоръжени руски наемници, които са били в „разформировани“ или зачистени „подразделения“, сега са предоставени сами на себе си и се събират в банди, които се занимават с мародерство.

В гора в района на Горловка са открити телата на двама „гвардейци на ДНР” с прободни рани, без оръжие и снаряжение.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания


Превод: Diana M Dian





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314644
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.