Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2015 14:28 - Украинският парламент денонсира споразуменията с Русия в сферата на военното сътрудничество и разузнаването
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 22.05.2015 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За закона за денонсиране на споразумението между Украйна и РФ, което уреждаше въпросите на сътрудничеството в областта на военното разузнаване, гласуваха 268 депутати.

За закона за денонсиране на споразумението между Украйна и РФ за сътрудничество във военно-техническата  сфера гласуваха 272 депутати.

Освен това, беше денонсирано с 264 гласа споразумението между правителствата на Украйна и РФ за извършването на превози от военен характер между двете държави /включително транзитно преминаване на руска армия и военна техника през Украйна към трети държави/.

Депутатите приеха и закон за денонсиране на споразумението между правителствата на Украйна и РФ за взаимната защита на секретна информация. "За" гласуваха 261 депутати.

Вчера премиерът на Украйна Арсений Яценюк съобщи за решението на украинския министерски съвет да прекрати военно-техническото сътрудничество с Руската федерация.

При откриването на заседанието на правителството той заяви: "РФ е страна-агресор, РФ незаконно анексира Крим, РФ извърши военна интервенция в Луганска и Донецка област, РФ представлява опасност за украинската държава и териториалната цялост на страната. И затова украинското правителство прекратява споразумението с Русия за научно-техническо сътрудничество във военната сфера ". Яценюк уточни, че това споразумение е било подписано на 26 май 1993 година. 

Още през август 2014 година председателят на Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко заяви, че Украйна прекратява изцяло доставката на продукция с военно предназначение в РФ. 

ЛIГАБiзнесIнформ




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308099
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.