Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2015 15:37 - Военна хроника – 28.05.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 992 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Дмитрий Тимчук – военен кореспондент

8.30 часа, 28.05.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски продължават грубо да нарушават режима за прекратяване на огъня, предвиденов Минските споразумения, като обстрелват позициите на силите на АТО по цялата линия на съприкосновение.

На Донецкото направление екстремистите обстрелват позициите на силите на АТО с тежко пехотно въоръжение, включително със  „забраненен“ калибър (120-мм минохвъргачки).

В района на Пески, Опитное, Авдеевка, Кирово, Ленинское, Мариинка и Красногоровка екстремистите задействаха снайперисти и огневи пехотни групи. Регистрирани са няколко бронирани групи на терористите (общо 20 танка и ББМ), които действат като „блуждаещи огневи точки“ между Красногоровка и Опитное и обстрелват силите на АТО.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 28 май / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

На Приморското направление е регистрирано използването от страна на екстремистите на стрелково оръжие, минохвъргачки и артилерийски системи с калибър 122-мм.

На Луганското направление проруските терористи обстрелваха силите на АТО с бронирана техника и артилерия. В района на Кримское, Счастие, Соколники и Станица Луганская откриваха прицелен огън със 122-мм артилерия, танкове и БМП.

В близост на Новотошковское, Золотое, Донецкое украинските войски бяха обстрелвани от маневриращи бронирани групи на противникът с мобилни зенитни системи  ЗУ-23-2 и 122-мм артилерия. В тези райони се активизират ДРГ /диверсионно-разузнаватели групи/ на екстремистите.

Всички подразделения на екстремистите, действащи в района на Бахмутското шосе, Стаханов, Алчевск и други населени места северно от шосето Луганск – Донецк, преминаха под „централното военно командване“ на терористичната организация „ЛНР“. Забелязано е увеличаване на силите и средствата на фланговите позиции в този район – в близост до Желобок – Славяносербск, както и североизточно от Первомайск. В дадения район са прехвърлени 17 единици бронирана техника и превозни средства.

Продължава прегрупирането на силите и средствата на терористите между Ясиноватая и Горловка. През Пантелеймоновка в дадения район са прехвърлени 2 огневи подразделения със 122-мм артилерия (8 гаубици Д-30). Регистрирано е и прехвърлянето на 12 танка и ББМ през Енакиево.

В Кировския район на Донецк са прехвърлени едновременно няколко минохвъргачни батареи – общо 16 минохвъргачки с калибър 82 мм и 120 мм.

Откъм Краснодон в посока към Луганск и Лутугино преминаха две логистични колони с общо 15 автомобила, сред които и цистерни с гориво.

Регистрирано е преминаване на камиони и превозни средства през Макеевка към Горловка и Донецк.

В района Старобешево – Комсомолское е регистрирано прехвърляне на 2 тактически групи на терористите – общо 110 души личен състав с БТР-80, БМП-2, МТ-ЛБ и автомобили.

Регистрирано е разполагането на няколко допълнителни ПУ (пунктове за управление) и тилови пунктове за снабдяване в Донецк, Горловка и Дебалцево. Едновременно в няколко района на тези населени места са регистрирани КШМ (командно-щабни машини) и мобилни радиостанции. На отделни места са концентрирани военна техника, материално-технически ресурсии и личен състав.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314370
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.