Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2015 20:13 - Военна хроника – 02.06.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

8.30 часа, 02.06.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

През последното денонощие (01-02.06.2015г.) в зоната на конфликта на Донбас се наблюдаваше намаляване на активността на руско-терористичните войски през деня, а вечерта и през нощта броят на обстрелите по позициите на украинските войски рязко се увеличи.

Вчера през целия ден на Приморското (Мариуполско) направление екстремистите обстрелваха с 82-мм и 120-мм минохвъргачки, стрелково оръжие и 122-мм артилерия. Обстрелваха Широкино, височините северозападно от него, както и позициите на украинските войски в района на Павлопол.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 2 юни / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Гранитное отново е регистрирана „блуждаеща“ минохвъргачна батарея на екстремистите (82-мм минохвъргачки), която два пъти обстрелва предните позиции на силите на АТО.

В района на Мариинка са регистрирани обстрели от страна на терористите със стрелково оръжие, в района на Пески – със 120-мм минохвъргачки, в района на Опитное – със 122-мм стволна артилерия (батарея гаубици Д-30 на екстремистите).

В района на Кирово и Золотое действаха пехотни огневи групи на противника по старата схема – навлизане в „неутралната ивица“, приближаване до предните позиции на украинските войски, обстрел, след откриване на ответен огън от силите на АТО – изтегляне на изходните позиции (в района на Золотое екстремистите използваха освен стрелково оръжие, също и автоматични гранатомети АГС-17).

В района на Весела Долина е регистриран въоръжен сблъсък с ДРГ /диверсионно-разузнавателна група/ на противника.

През последното денонощие е регистрирано активно движение на автомобилен транспорт на екстремистите по шосето Луганск- Донецк, както и по няколко основни пътни артерии. Най-оживено беше движението на екстремистите в Донецк, Луганск и околностите им, пътят от Амвросиевка към Старобешево и Иловайск, към Телманово и на юг към Новоазовск, Макеевка, Енакиево, както и в района от Алчевск-Перевалск към Стаханов и Первомайск.

Екстремистите използват активно автомобилен транспорт за извършване на ротация и прехвърляне на личен състав в границите на Донецк, Ясиноватая и Горловка.

Движение на подразделения и военна техника:

-          Регистрирано е струпване в Петровския район на Донецк на няколко бандитски формирования (т.н. „батальони на 5-та моторизирана стрелкова бригада на ВС на ДНР“), които разполагат с  24-25 танка (част от тях се използват като „блуждаещи“ в района от Мариинка до Шуми).

-          В самия Донецк екстремистите организираха възстановяване, ремонт и техническо обслужване на бронирана техника в редица предприятия на града. Ремонтни комплекти и съответстващите резервни части започнаха да постъпват масово от РФ през Иловайск (по-рано се усещаше остро липсата им).

-          На площадката за съхранение на техниката на екстремистите южно от липсват 8 РСЗО и 4 оръдия Д-30. В момента това въоръжение се използва активно от екстремистите за обстрели Лисичанското и Северодонецкото направления.

-          Отбелязва се продължаващото усилване с бронирана техника и личен състав на редица тактически групи на терористите между Донецк и Горловка, както и в тези населени места. Екстремистите усилиха с 5 танка и 3 ББМ позициите си на север от Ясиноватая. Позициите на бронираната техника старателно се маскират.

-          Регистрирано е прехвърляне към Донецк през Еленовка на формирование на екстремистите от 55-60 души с 3 БТР и 2 БМП (и няколко камиона).

-          Забелязана е маневра на танкове на терористите в района Телманово-Гранитное (3 танка от предните укрепени и маскирани позиции са изтеглени в дълбочина на позициите на терористите).

-          Отбелязва се периодично движение на автомобилни платформи с бронирана техника на екстремистите (предимно пострадала във въоръжените сблъсъци или неизправна) от Луганск към Краснодон и през Красний Луч – Антрацит към Должанский. За един ден са регистрирани 8 такива платформи. Терористите престанаха да маскират дадената бронирана техника при транспортирането (техниката дори не се покрива).

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313250
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.