Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2015 22:30 - Военна хроника – 12.06.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 869 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 12.06.2015 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

8.30 часа, 12.06.2015 г.

Оперативни данни на организацията Информационна съпротива (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас преминаха от единични случаи на обстрелване със 122-мм и 152-мм артилерия, РСЗО и бронирана техника (което се наблюдаваше в последно време) към масовото им използване. При това екстремистите вече прехвърлят тежко въоръжение към „предната линия“  без никакво прикриване и мерки за маскировка.

Отбелязва се рекорден ръст на броя на специалистите от ВС на РФ в артилерийските групи на бандитските формирования. В същото време на редица направления руско-терористичните войски нанасят  артилерийски удари по втория ешелон на силите на АТО (по-рано се нанасяха удари по предната линия).

По данни на организацията ИС, през периода 12-14.06.2015 г. се очаква активизиране на формированията на руско-терористичните войски на направленията Горловка – Артьомовск, Донецк – Курахово (опити да се превземат редица обекти) и северно от Луганск (опит да бйде „изравнена“ линията на разграничение на страните).

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 11 юни / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

На Приморското направление през последното денонощие терористите обстрелваха активно позициите на украинските войски в района на Чермалик и Широкино – главно със 122-мм артилерия и 120-мм минохвъргачки (от време на време нанасяха удари с 82-мм  минохвъргачки по предната линия). Освен това са нанесени няколко артилерийски удара по обекти в района на  Бердянское и Лебединское.

На Донецкото направление се отбелязва активизиране на формированията на руско-терористичните войски с активно използване на артилерия, танкове и ББМ. През последното денонощие в района на Пески, Опитное и Водяное терористите няколко пъти нанасяха мощни артилерийски удари със 122-мм артилерия и (от предни позиции) с танкове, БМП и БТР. Регистрирани са десетки единици бронирана техника (от тях 4 танка), които обстрелваха украинските позиции. По време на артилерийските удари екстремистите изтегляха към предната линия пехотни групи (всяка – до усилен взвод), които се опитваха да обстрелват с гранатомети и стрелково оръжие от „неутралната ивица“.

С минохвъргачки и 152-мм артилерия бяха обстрелвани Новомихайловка, Новоселовка-2 (южно от Маринка). В района на Маринка действаха 2 танка на терористите, като използваха тактиката „люлеещо се махало“ (единият стреля – вторият се намира в укритие, след това се сменят). В този район екстремистите използваха активно и 152-мм и 122-мм артилерия (3 огневи подразделения, общо 14 оръдия, стрелбата се водеше от Петровския район на Донецк).

На Артьомовското направление също се отбелязва активизиране на дейността на руско-терористичните войски. В района на Луганское работеше „свръзка“ от танкове и минохвъргачки (регистрирани са 3 танка, които обстрелваха позициите на силите на АТО, излизайки на позиции и сменяйки ги под прикритието на минохвъргачен огън).

В района на Золотое и Попасная групи на противника, като използват за прикритие дървета и храсти, се опитват да доближат  позициите на силите на АТО на дистанция за стрелба и да откриват огън със стрелково оръжие, включително картечници „Корд“ и снайперски винтовки. Тези групи маневрират под прикритие със стрелба от АГС-17 и 82-мм минохвъргачки.

В района на Новгородское, Шуми, Ленинское и Артьомово противникът обстрелва основно със стрелково оръжие. Опорният пункт на силите на АТО южно от Троицкое беше обстрелян със 120-мм минохвъргачки.

Терористите нанесоха удари с РСЗО БМ-21 „Град“ по обекти в района на Новотошковка (работиха 3 РСЗО).

На Луганското направление са нанесени удари с АГС-17 в района на Счастие откъм Весела гора.

В района на Кримское и Соколники е регистрирано екстремистите използваха 82-мм минохвъргачки и ЗУ-23-2.



По данни на организацията ИС, през май 2015 г. в окупираните райони на Донбас за нуждите на формированията на руско-терористичните войски от територията на Руската федерация са прехвърлени:

-          - Около 40 танка;

-          - Около 50 ББМ;

-          - Най-малко 15 РСЗО;

-          - Най-малко 15 артилерийски системи (включителнос с калибър 152-мм):

-          - Най-малко 130 автомобила (по-голямата част – с боеприпаси и въоръжение, тук не влизат т.нар. „хуманитарни конвои“ от РФ).

image
/кликнете за увеличаване/

Освен това, от РФ са доставени 2 ешелона с боеприпаси. Превозите са извършени от „Руските железници“ (РЖД).

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307629
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.