Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2015 20:27 - Военна хроника – 18.06.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1025 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Дмитрий Тимчук – военен кореспондент

8.36 часа, 18.06.2015 г.

Оперативни данни на организацията Информационна съпротива (ИС):

Увеличава се активността на руско-терористичните войски в Донбас. Освен обстрелите (включително с тежко въоръжение), се активизираха опитите за тактически настъпателни действия на бандитските формирования на редица направления.

От 16 юни вечерта до 18 юни сутринта формированията на руско-терористичните войски са извършили най-малко 5 опита за пробиване отбраната на украинските войски в района на Маринка, като успоредно с това са обстрелвали активно позициите на силите на АТО. В момента ситуацията в този район все повече напомня ситуацията в района на донецкото летище по време на неговата защита от украинските войски през зимата на 2014г./2015 г., когато терористите бяха съсредоточили значителни сили за обстрелване на позициите на силите на АТО и предприемаха постоянни атакуващи действия.

През нощта на 16 срещу 17 юни 2015 г. бандитските формирования се опитаха да изпълнят задачата, която провалиха на 3 юни при мащабното нападение на Маринка.
Привечер тактическа група на противника от 100-120 души беше съсредоточена в района на совхоза, а втора група (около 50 души) беше концентрирана от страната на Александровка. Едновременно с това към „неутралната ивица“ се придвижиха три танка Т-72Б на терористите, които обстрелваха позициите на силите на АТО с осколочно-фугасни снаряди. Танковете се редуваха, като поединично приближаваха на дистанция за директен огън, а след това се изтегляха на изходните си позиции. След сравнително кратък обстрел (всеки танк изстреля от 10 до 15 снаряда), екстремистите започнаха да обстрелват позициите на украинските войски със 120-мм минохвъргачки, прикривайки изтеглянето на танковете.
След изтеглянето на бронираната техника екстремистите започнаха атака (опитвайки се излязат откъм фланговете на украинските войски), която беше спряна от силите на АТО с плътен огън от автомати,  картченици, АГС-17 и 82-мм минохвъргачки.

image

Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 18 юни / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

През изминалото денонощие особено голяма активност на екстремистите се наблюдаваше и на Артьомовското направление.

В района на Троицкое екстремистите използваха системи РСЗО тип 9П132 „Град-П“, снарядите за които се докарват с камиони „УАЗ“. По същото време в този район противникът използва и РСЗО БМ-21 „Град“.

Южно от Донецк (в района на Гранитное и Старогнатовка) терористите масово използваха 122-мм артилерия и 120-мм минохвъргачки.

В района на Счастие и Станица Луганская противникът обстрелва с пехотно въоръжение, регистрирана е и активност на ДРГ на противника.

В района наТошковка, Новотошковка, Кримское и Трьохизбенка, терористите откриваха огън по позиците на силите на АТО с гранатомети тип СПГ-9 „Копие“, АГС-17 и 152-мм артилерия.

Движение на техника и личен състав на екстремистите:

-         - Към Горловка през Енакиево премина колона (15 закрити камиона Камаз/Урал, две теглени на буксир 122-мм гаубици Д-30, 2 МТ-ЛБ).

-         - В Луганск продължава струпването на бронирана техника – пристигнаха 5 танка и две БМП-2, в колоната е забелязана и системата ЗРК „Стрела-10М“.

-         - Между Обилное и Старобешево е забелязано прехвърлянето на шест БМП-2 към Донецк. Машините изглеждат като „възстановени“ след сражения.

-        - В Киевския район на Донецк откъмМакеевка пристигнаха 7 танка, придружени от автомобили на „полицията на ДНР“, един „Урал” със ЗУ-23-2 и четири Камаза.

-        - Между Лутугино и Новофьодоровка в посока Красний Луч е регистрирано прехвърлянето на подразделение със 152-мм САУ 2С3 „Акация“, придружено от два БТР-80.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314188
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.