Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2015 20:57 - Военна хроника – 23.06.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.06.2015 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

9.16 часа, 23.06.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“  (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават активните обстрели на позициите на украинската армия и цивилни обекти, като използват както въоръжение с калибър до 100 мм, така и 122-мм и 152-мм артилерия, 120-мм минохвъргачки и бронирана техника.

Продължават „традиционните“ обстрели от страна на екстремистите по позициите на силите на АТО в района на Пески, Опитное, Водяное и Авдеевка. В тези райони терористите използваха 122-мм артилерия и многократно – мобилни бронирани групи (в района на Опитное и Авдеевка – танкове) за прицелен обстрел на предните позиции на украинските войски. Тактиката на използване на бронираните групи на екстремистите остава същата – излизане на позиции, от 5-6 до 10 прицелни изстрела, след това бързо изтегляне под прикритието на минохвъргачен огън.

В района северно от Авдеевкa терористите няколко пъти откриваха огън с 82-мм минохвъргачки и с въоръжението на бойни бронирани машини (ББМ). Две БМП-2 на екстремистите едновременно с АГС-17 обстрелваха предния опорен пункт на силите на АТО. На  даденото направление терористите извършват допълнително разузнаване и коригиране на артилерийския огън. Регистрирано е използването на звукометрични и оптико-електронни средства за артилерийско разузнаване.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 23 юни / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Маринка екстремистите продължаваха да обстрелват позициите на силите на АТО с АГС-17 и 82-мм минохвъргачки, няколко пъти бяха използвани и 120-мм минохвъргачки. Главна заплаха в дадения район представляват действията на група професионални снайперисти на терористите, които редовно обстрелват позициите на украинските войски от „зеленината“ на „неутралната ивица“.

Отбелязва се нарастване на активността на руско-терористичните войски на Лисичанско – Северодонецкото направление. В района на Желобок по Бахмутското шосе терористите прехвърлиха артилерийска група и няколко минохвъргачни подразделения (организацията ИС по-рано съобщи за това прехвърляне), които през последното денонощие обстрелваха позициите на украинските войски. Също така са регистрирани обстрели със 122-мм артилерия на позициите в района на Золотое и край шосето за Горское. Едновременно с това се наблюдава активно движение на сили и средства на терористите (значително количество бронирана техника и транспорт) в посока към Стаханов, Первомайск и Брянка.

Налице е активизиране на екстремистите и на Светлодарския плацдарм – по Луганское „работеше“ връзка „танкове-минохвъргачки”, по Лозовое и разположения край него опорен пункт на силите на АТО бяха нанесени удари със 152-мм артилерия (от позиции в района Ирмино-Брянка).

По поречието на река Северский Донец (в района на Счастие, Трьохизбенка и Станица Луганская) екстремистите обстрелват със стрелково въоръжение, АГС-17 и ЗУ-23-2, регистрирани са въоръжени сблъсъци между ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ на терористите и предните постове на украинските войски.

На Приморското направление са регистрирани обстрели от страна на екстремистите с 82-мм минохвъргачки и стрелково въоръжение.

Забелязва се активно прехвърляне на артилерия и бронирана техника на терористите в района на Горловка (концентрира се в районите северно и западно от даденото населено място). В самата Горловка се наблюдава предислокация на бронирани групи на екстремистите (7 танка + 2 БМП-2 + 1 МТ-ЛБ + няколко „Урал“-а) в района на мина „Ленин“.

Част от бронираната техника на терористите (11 ББМ и 5 танка) се насочи от Луганск към т.нар.  „Лутугински учебен център“ на руско-терористичните войски.

В района на Телманово пристигна бронирана група – 2 БТР-80, 1 БМП-2, 1 БМП-1, както и около 70 екстремисти с автобуси.

В района на Новоазовск е регистрирано прехвърляне на артилерия (6 оръдия Д-30) в посока към Мариупол.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian

 




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307657
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.