Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2015 20:25 - Военна хроника – 03.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.07.2015 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

 8.55 часа, 03.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“  (ИС):

През последното денонощие се забелязва значителен спад в активността на руско-терористичните войски в Донбас. Но при обстрелването на позициите на украинските войски и цивилни обекти екстремистите все още използват въоръжение, „забранено“ от Минските споразумения (стволна артилерия, бронирана техника, 120-мм минохвъргачки).

Освен това, формированията на руско-терористичните войски провеждат активно прегрупиране на силите и средствата си, включително и в непосредствена близост до разделителната  линия между страните. Противникът извършва също и активно разузнаване по редица направления с използването на широк спектър от сили и средства – от БПЛА /безпилотни летателни апарати за разузнаване/ до ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 3 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


В района на Пески и Опитное през последното денонощие терористите обстрелваха със 120-мм минохвъргачки и 122-мм артилерия.

Същото въоръжение екстремистите използваха и на Приморското направление, където обстрелваха позициите на силите на АТО и цивилни обекти в района на Бердянское, Лебединское, Павлопол, Гнутово. Обстрелите се извършваха от артилерийски групи на терористите, чиито позиции са разположени в района на Безименное и Красноармейское. Също така е регистрирана нова артилерийска група на екстремистите – 2 батареи северно от Новоазовск (в района Гуселшчиково – Патриотичное).

В района на мина Бутовка действащата на даденото направление бронирана група на терористите (2 танка, 1 БТР-80 и 2 БМП-2) обстреля многократно и прицелно позициите на украинските войски. Огън откриваха два танка от маскирани огневи позиции, които действаха под прикритието на 82-мм и 120-мм минохвъргачки. На фланговете терористите откриваха огън със ЗУ-23-2 и ББМ, като по този начин се опитваха да не допуснат подразделенията на силите на АТО да открият ответен огън от с противотанкови средства.

Регистрирани са огневи удари по позициите на силите на АТО в района на Новгородское, Ленинское и Шуми. Обстрелите се извършваха с автоматични гранатомети АГС-17, 82-мм минохвъргачки и противотанкови ракетни комплекси (на първа линия в дадения район терористите вече имат разчети на ПТРК).

В района на Катериновка и Золотое са забелязани навлизания на групи на екстремистите в „неутралната ивица“ с цел обстрелване на позициите на украинските войски от близка дистанция с голямокалибрени картечници. Това се извършваше под прикритието на минохвъргачки (82-мм и 120-мм) и АГС-17. Тези опити бяха блокирани с активен стрелкови огън от подразделенията на силите на АТО.

В района на Соколники, Трьохизбенка и Счастие през последното денощие позициите на украинските войски бяха обстрелвани от терористите (главно със стрелково въоръжение и АГС-17). Регистрирани са няколко опита на ДРГ на противника да преминат през р. Северский Донец с цел разузнаване и извършване на диверсии в тактическия тил на силите на АТО. След няколко въоръжени сблъсъка и огневи контакти разкритите ДРГ на екстремистите се изтеглиха на изходните си позиции.

В района Новотошковка – Трьохизбенка, както и на левия фланг (Станица Луганская – Счастие) е регистрирано активно използване на БПЛА на терористите с цел разузнаване позициите на украинските войски. Установено е, че в дадените райони БПЛА се използват от специално подразделение от ВС на РФ, прехвърлено в Луганск от Абхазия. Това подразделение действа по протежението на няколко участъка на „фронтовата линия“ и периодично уточнява и коригира информацията за местоположението на украинските войски.

Край Докучаевск е забелязана артилерийска батарея на ВС на РФ (минимум 6 оръдия 122-мм Д-30 плюс транспорт). Извършва се усилено маскиране. Даденото артилерийско подразделение се прехвърляше на „партиди“ (по 1-2 оръдия).

В Донецк в района на бившите складове на компанията „Кока-кола“ (южно от Спартак), терористите организираха парк за военни техника. Регистрирани са 4 танка, 10 ББМ (4 БМП-1,2, 3 БТР-70,80 и 3 МТ-ЛБ, едната от които със ЗУ-23-2), 14 автомобила. През последното денонощие пристигнаха още 2 танка и 1 БРДМ-2. Част от тази бронирана техника действа на предната линия.

Регистрирано е прехвърлянето през Алчевск и Стаханов към Первомайск на артилерийска група на екстремистите, която включва шест 122-мм оръдия Д-30 и четири 152-мм „Мста-Б“.

В Кировск на територията на едно от машиностроителните предприятия се наблюдава съсредоточаване на военна техника и въоръжение (6 танка, от тях минимум два не са боеспособни, три 2С9 „НОНА“, четири БМД-2, три БМП-2, две БМП-1, шест БТР-80, два БТР-70, шест МТ-ЛБ, две от които са с МТ-12 „Рапира“). Също така, в дадената „база“ са регистрирани 2 руски ББМ „Тигър“ (една от машините е със станция РЕБ „Леер-2“ /за радиоелектронна борба/), 5 камиона „УАЗ“ и няколко цивилни джипа.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания


Превод: Diana M Dian




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313285
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.