Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 23:16 - Военна хроника – 23.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

 8.30 часа, 23.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“  (ИС):

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да обстрелват активно позициите на силите на АТО и цивилни обекти, включително с тежко въоръжение (повсеместно се използват 120-мм минохвъргачки, 122-мм и 152-мм артилерия, бронирана техника).

На запад и северозапад от Донецк, по линията от Маринка до северозападните покрайнини на Горловка екстремистите обстрелват с тежко въоръжение фактически в „непрекъснат режим“.

През последното денонощие в района на Донецкото летище терористите многократно откриваха огън с въоръжение на танкове, БТР и БПМ, като се опитваха да нанесат огневи поражения на предните украински подразделения и позициите им. Екстремистите поддържат действията на бронираните си групи със 120-мм минохвъргачки и зенитни системи  ЗУ-23-2. Освен това, през последното денонощие в този район се наблюдаваше активност на пехотни групи на противника, опитващи се да заемат в околните развалини и горички най-изгодни позиции за стрелба срещу украинските войски.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 23 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Екстремистите нанасяха удари със 120-м минохвъргачки и 122-мм артилерия по позициите на силите на АТО източно от Опитное. Регистрирани са удари по цивилни обекти в района на Авдеевка  (ул. Чапаева и ул. Ленина), както и по източните покрайнини на Водяное. Ударите идваха от позиции в района на Минералное и в близост до Спартак. В този район се наблюдаваше и активност на ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ на противника.

Екстремистите епизодично откриваха „обезпокоителен“ минохвъргачен огън по районите североизточно от Авдеевка (Новобахмуткова, Новоселовка, Весьолое).

Със 122-мм артилерия са обстреляни Новгородское, Пески, Ленинское, Лозовое.

Със 120-мм минохвъргачки бяха обстреляни позициите на силите на АТО в района на Луганское. Обстрелите на терористите поддържаха действащите в горичките пехотни групи, които от своя страна се опитваха да неутрализират огневите средства на силите на АТО на предната линия. Освен това, в дадения район екстремистите възобновиха използването през нощта на „блуждаещи“ танкове, които обстрелват с осколъчно-фугасни снаряди позициите на силите на АТО от предварително оборудвани позиции. Танковете действат под прикритието на 120-мм минохвъргачки и АГС-17.

В района на Березовое, Степное, Тарамчук, Новотроицкое (района на Докучаевск) терористите продължават да обстрелват с 82-мм и 120-мм минохвъргачки. От време на време се наблюдава и използването на 122-мм гаубици Д-30 от огневи позиции североизточно от Докучаевск (2 батареи).

Плътна стрелба на терористите със стрелково въоръжение и с използване на 82-мм минохвъргачки и АГС-17 през последното денонощие е регистрирана в следните райони:

-          - Района на Маринка;

-          - На линията Красногоровка - Лозовое;

-          - В района на Луганское;

-          - На линията Кримское – Соколники;

-          - На южното и югоизточно направление от Светлодарск (района на Углегорската ТЕЦ);

-          - В отделни зони в района на Попасная, Золотое, Орехово, Новотошковка.

Забелязани са отделни снайперисти и снайперски групи на противника в района на Широкино, Чермалик, северно от Гранитное, в района на Маринка, между Луганское и Мироновское, в района на Кримское, Счастие и Станица Луганская.

Продължава придвижването на сили и средства за „бригадата“ на терористите от линията Моспино – Комсомолское непосредственно на „първата линия“. Налице е усилване на Волновахското направление: прехвърляне на „мотострелкови батальон“ от „бригадата“ заедно с танкова рота и средства за ПВО в района на Новобешево – Старобешево – Стила – Коммунаровка. Част от силите – 14 бронирани машини (6 от които – танкове) и до 10 превозни средства – са прехвърлени на юг през Телманово с цел усилване на тактическите групи на терористите както непосредствено в района на Новоазовск, така и на разгърнатите по́ на север (срещу Чермалик – Павлопол).

В Донецк продължава концентрацията едновременно в няколко „бази за военна техника“ на бронирана техника и артилерия на екстремистите. Усилва се групата, действаща по направление на Авдеевка. Регистрирано е прехвърлянето на 2 батареи 122-мм гаубици Д-30. Източно от Пантелеймоновка беше забелязано движението приблизително на 2 танкови роти с поддръжка от малко пехотно подразделение, общо  – до 20 танка, както и няколко БТР и БМП.

От Комсомолское към Старогнатовка е прехвърлена танкова рота на екстремистите (7 танка), придружена от 4 камиона с боеприпаси и амуниции.

Регистрирана е активна доставка на боеприпаси (122-мм реактивни снаряди за РСЗО БМ-21 „Град“) в посока към Фрунзе и Желобок. Превозът се извършва по Бахмутското шосе (за денонощие – 11 камиона с боеприпаси).

През Алчевск към Стаханов и Первомайск са прехвърлени 110-120 екстремисти (със стрелково оръжие, както и гранатомети СПГ-9). Групата разполага и с три 120-мм минохвъргачки.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307948
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.