Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2015 17:23 - Военна хроника – 2 септември 2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.09.2015 17:24


 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

През последното денонощие не е регистрирано използването на тежко въоръжение от руско-терористичните войски в Донбас. Но екстремистите продължават въоръжените провокации с използването на автоматично стрелково оръжие, РПГ, 82-мм минохвъргачки, автоматични гранатомети АГС-17 и зенитни системи ЗУ-23-3. Освен това, терористите продължават да разузнават интензивно бойните позиции на украинските войски с използването на дронове и диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ).

Югозападно от Счастие екстремистите произведоха няколко неприцелени изстрела с 82-мм минохвъргачки към позициите на украинските войски (по наши данни с цел прикриване на наблюдателите си, действащи в „неутралната ивица“).

В района северно от Райовка е регистрирано прехвърляне на няколко групи на екстремистите, които не са откривали огън.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 2 септември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


Между Красногоровка и Маринка в продължение на 15 минути екстремистите обстрелваха неприцелно със стрелково оръжие, произведоха и няколко изстрела с АГС-17.

Между Опитное и Авдеевка екстремистите многократно откриваха огън с голямокалибрени картечници, на два пъти стреляха и с РПГ с осколъчно-фугасни боеприпаси срещу един от опорните пунктове на украинските войски, разположен зад околовръстния път.

В района на Рассадки–Санжаровка се наблюдаваха странни действия на група от екстремисти. Противникът действаше неорганизирано, демонстративно се придвижваше към позициите на украинските войски, откриваше хаотичен огън със стрелково въоръжение и също така хаотично отстъпи. Терористите или провеждаха „тренировка“ на пристигнало попълнение, или действаха в неадекватно състояние.

В района на Кримское противникът откриваше огън със ЗУ-23-2, картечници и автомати към опорния пункт на силите на АТО.

В района между Гранитное и Николаевка екстремистите също няколко пъти откриваха неприцелен огън с картечници и автомати.

През последното денонощие не се наблюдаваше движение на големи подразделения на противника в района на линията на разграничение на страните. Имаше две изключения:

1) Северно от Луганск е забелязано прехвърляне на група от екстремисти с техника - 5 танка, 7 МТ-ЛБ, 2 БТР-70, 3 камиона с личен състав  (50 - 60 души). Подразделението е прехвърлено в участъка между Счастие и Станица Луганская (към този момент е неизвестно дали става дума за ротация или за усилване на по-рано съсредоточените в този район групи на екстремистите.

2) Едновременно в няколко района на Донецк (Киевски, Куйбишевски, Петровски) е регистрирано движението на колони от автомобилен транспорт и военна техника, включително танкове. В едната от колоните е имало 11 бронирани машини (от тях 4 танка). Във втората - няколко армейски камиона с артилерийски оръдия (батарея с 6 гаубици Д-30А е прехвърлена към северната част на града), съпроводени от 6 БМП-1,2. Още една колона от 3 БТР-80 и 10 камиона е преминала към източната част на града.

Екстремистите продължават дейностите по маскирането на тактическите си резерви. В района на Комсомолское (Старобешевски район) по-рано разгърнатото на открита местност подразделение с шест РСЗО БМ-21 „Град“ се премести в близките горски насаждения.

По протежение на Бахмутското шосе едновременно в няколко района екстремистите усилено оборудват укрития и капонири за личния състав и бойната техника, включително за танкове. По данни на организацията ИС, южно от Фрунзе терористите оборудват район за съсредоточване на два батальона.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307712
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.