Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2015 17:39 - Военна хроника – 18.09.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.09.2015 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Дмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Обстановката в зоната на АТО се характеризира като относително спокойна – регистриран е един случай на откриване на огън от страна на екстремистите (със стрелково оръжие). Руско-терористичните войски извършват усилено разузнаване на бойните позиции на силите на АТО с различни средства – използват се диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ), дронове, оптико-електронни средства.

Така наречените органи за държавна сигурност на терористичните организации „ЛНР“ и „ДНР“ провеждат разпити на местни жители, пътували до контролираните от Украйна райони, относно месторазположението и придвижването на украинските войски, контролно-пропускателните пунктове, укрепените райони на силите на АТО.

Незаконните въоръжени формирования извършват в тила си инженерно-сапьорски дейности за укрепване на втория ешелон на отбраната.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 18 септември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Регистриран е неприцелен огън на терористите по неутралната ивица в района на Лозовое (Артьомовско направление). Също така са забелязани придвижвания на пехотни групи на предната линия в района на Счастие, при завоя на река Северски Донец.

Активно движение и предислоциране на незаконни въоръжени формирования (както на първа линия, така и в тактическия тил на терористите) са налице на Приморското направление от Гранитное в посока към Мариупол.

Вече втора седмица протича ротация на подраздленията на армейското (войсково) разузнаване на ВС на РФ, които отговарят за „разчистването“ на командния състав на така нареченото „опълчение“ с цел установяване на пълен контрол върху бандитските формирования от страна на руските специални служби и Генералния щаб на ВС на РФ.

Терористите са затворили шлюзовете на язовирната стена на р. Калмиус в Старобешевския район с цел понижаване на нивото на водата в Павлополското водохранилище, разположено на линията на съприкосновение между страните: Новоселовка – Чермалик – Павлопол – Пишчевик. Намаляването на нивото на водата открива бродове в реката, което може да позволи на противника да премине през водоема в този участък на фронта.

В Саханка пристигна танково подразделение на екстремистите (6 танка) за усилване на дислоцираната там смесена рота.

В Петровския район на гр. Донецк терористите извършват предислоциране и смяна на позициите на минохвъргачните разчети на 82-мм минохвъргачки и 100-мм оръдия „Рапира“.

В района на Санжаровка екстремистите оборудваха минохвъргачни позиции (батарея от 120-мм минохвъргачки).

От Луганск в Перевалск пристигна бронирана група на терористите (4 БМП-1, 1 БТР-70, 1 БТР-80).

В Александровка, Волновахски район е налице струпване на бойни бронирани машини с разпознавателни знаци на ВС на РФ.

Така нареченото „правителство“ на терористичната организация „ДНР“ предприема опити за „узаконяване“ на собственността, разположена в окупираните територии. На 12 септември беше открита „нотариална“ камара, набират се нови нотариуси – главно  нов стажантски персонал. Пълноценната работа на нотариалните регистри ще започне вероятно през ноември – декември 2015 г. За да гарантира функционирането от октомври до декември 2015 г. на нотариата и отделите за регистрация на актовете за гражданско състояние към т.нар. „Министерство на правосъдието на ДНР“, ръководителят на „ДНР“ Захарченко е подписал Наредба № 166 от 08.09.15 за изготвянето на официални бланки.

Проектозаконът на „ДНР“ „За нотариата“ в момента се разглежда в така наречения „Народен съвет“ на „ДНР“. За извършването на нотариални действия е планирано изготвянето на 139 800 бланки и 19 700 бланки за регистрация на актове за гражданско състояние.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314350
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.