Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2015 19:30 - Украинският външен министър: невъзможно е конфликтът в Донбас да бъде "замразен"
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1007 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.09.2015 19:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageПавел Климкин, министър на външните работи на Украйна, е убеден, че путинската държава-агресор няма да бъде в състояние да организира на украинска територия второ Приднестровие или Нагорний Карабах. 

Климкин заяви това в интервю за украинската телевизия 24 канал

"Донбас по дефиниция не може да бъде замразен. Първо, от гледна точка на размерите на Донбас и още от гледна точка на това, което всъщност се случва там - а това е класическа агресия... Тя може да бъде наречена хибридна война, полухибридна война - можем безкрайно да си играем с термините, но това е агресия. Това е нещо  коренно различно от Приднестровието, коренно различно от Карабах", каза Климкин. 

Според него терористите от хибридната армия са изцяло подчинени на Москва и изпълняват всички указания на Кремъл. 

"Екстремистите нямат никаква стратегия. Сигурен съм, че не разполагат и с тактика. Сега цялата система се управлява от Москва. Изцяло", добави министърът. 

Климкин смята, че ако преговорите между Путин и Белия дом за Сирия не завършат с успех, РФ може да се върне към активната дестабилизация на Украйна веднага след Общото събрание на ООН в Ню Йорк. 

Украинският външен министър също така отбеляза, че според споразуменията от Минск 
до края на тази година Русия трябва да възвърне на Украйна възможността да контролира руско-украинската граница в окупираните сега райони от Донецка и Луганска области.
  Тези дни Павел Климкин също така заяви, че Украйна готви за международни съдилища искове срещу Русия за възстановяване на щетите, нанесени на украинската държава при анексирането на Крим и окупирането на райони от Донбас, като общата стойност на всички искове надхвърля 50 милиарда долара.

При това Климкин уточни: "Ако докажем, че Русия на държавно ниво е финансирала и финансира терористи, това може да доведе до напълно непредвидени обстоятелства за Русия. Например, допълнителни ограничения, които могат да бъдат наложени на Русия при взаимодействието й с различни международни институции, както и забрана тя да участва в работата на определени международни правни институции и форуми."

На въпроса дали това ще означава международна изолация на Русия, министърът отговори: "Да, това представлява значителна част от международната изолация", като подчерта, че съдебните решения по тези искове трябва да се очакват в дългосрочна перспектива - в рамките на 4-6 години. 

Преди една година Украйна започна процес на подаване на иск в Международния съд на ООН относно нарушаването от страна на Русия на Международната конвенция за забрана на финансирането на тероризма и за оказването на помощ на терористите в Източна Украйна. Освен това украинската държава е подготвила още четири иска срещу Русия в Европейския съд по правата на човека.

news.liga.net
 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1308098
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.