Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2015 20:18 - Терористите от ЛНР са заповядали на представителите на ООН да напуснат Луганск, преустановена е работата им и в Донецк. Не е допусната помощ от Червения кръст
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.09.2015 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Заместник-генералният секретар на ООН обвини проруските терористи, че нарушават международното хуманитарно право и действията им представляват заплаха за живота на възрастните хора и децата.

 image
Стивън О"Брайън / Снимка: un.org

Вчера заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Стивън О"Брайън изрази загриженост във връзка с разпоредбата на терористите от ЛНР да бъде прекратена работата на всички представители на ООН в Луганск, съобщава ЛИГА.Новости, като се позовава на Информационния център на ООН.

Служителите на ООН са били предупредени, че трябва да напуснат Луганск до 25 септември. Освен това, няколко международни неправителствени организации /МНО/ са били уведомени, че трябва да напуснат до 26 септември. 

В заявлението си О"Брайън съобщава, че е преустановена работата и на всички мисии на ООН и МНО в районите, контролирани от проруските терористи от ДНР, като „фактическата власт в Донецк” отказва акредитация и регистрация на представители на тези организации.

Според О"Брайън всичко това представлява заплаха за живота на хората и лишава от най-необходимото най-уязвимите групи сред населението, включително възрастните хора, жените и децата.

Координаторът на предоставянето на хуманитарна помощ от ООН припомня бедствената хуманитарна ситуация в региона.

По думите му в болниците има недостиг на лекарства, включително инсулин и ваксини срещу туберкулоза. Лекарите не могат да извършват операции поради липсата на препарати за анестезия.

За 150 000 души не достига храната, раздавана ежемесечно като хуманитарна помощ, 1300 000 души изпитват затруднения с водоснабдяването.
Над 30 000 не могат да получат строителни материали, които са им необходими спешно, за да възстановят домовете си. 

Същевременно около 16 000 тона хуманитарна помощ, включително храна, не могат да бъдат доставени на нуждаещите се.

Стивън О"Брайън заявява, че действията на „фактическата власт в Донецк и Луганск” представляват крещящо нарушение на международното хуманитарно право.
Той ги призовава веднага да осигурят възобновяване на работата на представителите на ООН и международните неправителствени организации. Той също така призовава онези, които могат да влияят по някакъв начин на проруските екстремисти, да ги убедят да не възпрепятстват предоставянето на хуманитарна помощ на нуждаещите се.

 
Днес 
ЛИГА.Новости съобщи също така, че терористите от ДНР не са пуснали в Донецк осем тира с хуманитарна помощ на Международния комитет на Червения кръст. За това съобщава пресслужбата на Държавната гранична служба на Украйна.

image
Снимка: EPA


Представители на 
Червения кръст са опитали да доставят хуманитарна помощ във временно контролирания от незаконни бандитски формирования Донецк през контролния пункт Бугас. Но след тричасово очакване камионите с храна и хигиенни продукти са били върнати обратно, след като терористите са им забранили да влязат в града.




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314088
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.