Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2015 15:31 - Военна хроника – 28.09.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива” (ИС):

През последното денонощие екстремистите откриваха неприцелен огън със стрелково оръжие на Артьомовското направление, с гранатомети – на Донецкото и Мариуполското направления. Не са регистрирани въоръжени сблъсъци между подразделенията на ВС на Украйна и руско-терористичните войски.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 28 септември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


В средите на руските военнослужещи в Донбас се разпространява информацията, че през октомври ще бъде извършена всеобща ротация. Военнослужещи, които имат опит във воденето на бойни действия срещу силите на АТО, ще бъдат изпратени да воюват в Сирия.

Подразделение военнослужещи от ВС на РФ, базирано на територията на Южната гара в Донецк, в пълен състав е изтеглено на територията на РФ.

Разформирова се така наречената „Републиканска гвардия на ДНР”. Руските наемници, които са воювали в нея, се опитват да се изтеглят в РФ, като изразяват крайното си недоволство от продължаващото от юли досега неплащане на паричното им възнаграждение. Заради мародерство и грабежи са обявени „за издирване” двама представители („Чекист” и „Талиб”) на ръководството на т.нар. „Републиканска гвардия на ДНР”.

На базата на бандитското формирование „Сомали” ръководството на „ДНР” (А. Захарченко) създава „щурмови батальон”, който ще бъде на пряко подчинение на ръководителя на „ДНР”. За командир на новото незаконно въоръжено формирование /НВФ/ е назначен терориста „Гиви” (М. Толстих).

Наблюдават се сблъсъци между бандитските формирования заради сферите на влияние на територията на „ДНР”. Така наречените „прокуратура” и „Министерство на държавната сигурност” /МДС/ на „ДНР” продължават да възбуждат наказателни дела срещу терористи - местни жители, както и срещу руски наемници (възбуждането на наказателни дела срещу руски военнослужещи е забранено). В редиците на НВФ се наблюдава рязко влошаване на дисциплината, процъфтява злоупотребата със спиртни напитки, използването на оръжие в нетрезво състояние, което води до жертви сред мирното население.

На КПП на терористите се регистрират множество факти за „изземване” на имуществото на лица, които заминават за районите, контролирани от Украйна, или се връщат оттам. В Горловка членове на НВФ са отнели автомобилно ремарке на цивилно лице, в района на Новоазовск терористите са отнели от местни жители микробус, а собствениците му са били пребити.

„МДС” и „прокуратурата” са преустановили „разследването” на убийството на трима местни жители от екстремисти от така наречения „мотострелкови полк от 1-ви армейски корпус на ДНР” в района на Новоазовск. Същевременно в Новоазовския район продължават да изчезват хора.

Бронирана група на терористите (18 БМП-2 и 2 МТ-ЛБ) зае позиции в района на Октябр.

В района на Саханка, между Безименное и Новоазовск е прехвърлена още една бронирана група на екстремистите – 8 БМД и 4 танка. Позициите им са маскирани.

Източно от Красний Луч са регистрирани позициите на батарея САУ 2С3 „Акация” на екстремистите (6 системи плюс 2 МТ-ЛБ и 5 армейски камиона). По-рано това подразделение се базираше в състава на артилерийска група в близост до Новофьодоровка (там остана батарея РСЗО „Град”).

Преминалите обучение на „полигона” в Перевалск екстремисти са изпратени с 10 камиона в посока към Александровка. Десетте ББМ, с които се провеждаше „обучението”, са прехвърлени в посока към Лутугино (5 ББМ са останали на „полигона”).

На територията на бившия завод „Агрегат” (гр. Краснодон, Луганска област) се извършва ремонт на военна техника (танкове, САУ, ББМ) за така наречената „народна милиция на ЛНР”. Работниците са от местното население, заплатата им е 350-450 щатски долара.

В Луганск и Стаханов „МДС на ЛНР” провежда филтрационни мероприятия с цел разкриване на „шпиони”, пристигнали от районите, контролирани от Украйна.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод Diana M Dian

 






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307651
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.