Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 09:54 - Блокадата на Крим – инструмент за гражданско влияние върху агресора
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1277 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.11.2015 11:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
...
...Акцията стартира по обяд на 20. 09. 2015 година на административната граница на Херсонска област и временно окупираната Автономна република Крим. Акцията се провежда от кримскотатарски и украински активисти. Тя е насочена към блокиране на търговията с полуострова на контролно-пропускателните пунктове Чонгар, Чаплинка и Каланчак.
Целта на акцията е блокиране на товарни автомобили с храни и други стоки, отиващи на полуострова. За опазването на обществения ред отговарят спецподразделения от Управлението на Министерство на вътрешните работи в Херсонска област и батальон „Херсон”.


image

В резултат на тази обществена акция първи пострадаха търговските и спедиторските фирми, поддържащи търговски отношения с временно окупираните украински територии в Крим. В близка перспектива търговската блокада може да се отрази на разнообразието в асортимента от хранителни и домакински стоки на кримския пазар, тъй като транспортната връзка между Крим и Руската федерация минава през територията на Украйна, и поради тази географска причина има крайно ограничени възможности да се компенсира липсата на доставки от континентална Украйна и ще бъде твърде трудно и скъпо за руската страна. Това може да повлече след себе си значителни финансови загуби за властите на Руската федерация.

Много кримскотатарски и украински публични личности предлагат блокадата да се разпространи и върху други различни суровинни доставки: електроенергия, вода и телекомуникационни връзки.
Освен всичко останало, в Крим се намира и 
главната база на Черноморския флот на Руската федерация и голям военен контингент, който също ще бъде лишен от възможността да бъде подсигуряван със стоки от Украйна.
...

 

Искания на участниците в акцията към правителството на Руската федерация.

1. Освобождаване на украинските политически затворници в РФ: Ахтем Чийгоз, Мустафа Дегерменджи, Али Асанов, Тайра Смедляева, Александър Костенко, Надя Савченко, Олег Сенцов, Александър Колченко, Генадий Афанасиев и други.

2. Прекратяване на политически мотивираното, криминално и административно преследване на гражданите на Украйна на територията на Крим.

3. Отстраняване на незаконните спънки за работата на кримскотатарските и украинските средства за информация и осигуряване на безпрепятствен достъп на чуждестранни журналисти и международни наблюдатели на територията на Кримския полуостров.

4. Снемане на забраната за влизане в Крим на лидерите на кримскотатарския народ Мустафа Джемилев и Рефат Чубаров и на активистите на националното движение Исмет Юксел и Синавер Кадиров.

Отбелязваме, че анексираният Крим и преди това се намираше под разнообразни икономически санкции от страна на Европейския съюз, САЩ и други държави. Затова Украйна, като потърпевша от агресията на Руската федерация страна, не само може, но е длъжна също да използва санкционни инструменти за влияние върху икономиката на агресора.

Много държави отдавна ограничиха или забраниха на своите юридически и физически лица да осъществяват каквито и да е финансови или търговски операции с временно окупираната територия на Кримския полуостров. Там не обслужват Visa и Mastercard, не работят и други международни електронни системи за разплащане. На регистрираните в анексирания Крим в момента не се позволява да правят валутни преводи чрез системата SWIFT, както и да получават шенгенски и други визи.

Отчитайки, че против Украйна се води „хибридна” война и Русия се явява спонсор на терора в Донбас, украинската страна напълно правомерно може да прекрати всички икономически връзки с окупираните територии, което е само една следваща крачка в прилагането на собствени санкции срещу агресора. Освен това, според IV Женевска конвенция, всички задължения по обезпечаване живота на гражданското население в окупирани територии се възлагат на окупатора.


Целият текст с инфографики





Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307844
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.