Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 13:08 - Военна хроника – 30.09.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 976 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 30.09.2015 13:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Ситуацията в зоната на АТО ескалира. През последното денонощие са регистрирани многократни обстрели по позициите на ВСУ /Въоръжените сили на Украйна/, включително и с въоръжение на бронирана техника и 120-мм минохвъргачки, както и въоръжени сблъсъци южно от Шуми, където ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ на терористите се опитаха да преминат между опорните пунктове на силите на АТО, но бяха забелязани от бойната охрана и след 40 минутен бой диверсантите се изтеглиха в горите.

На състоялото се съвещание на командния състав на така наречения „1-и АК на „ДНР“, командирите на незаконните въоръжени формирования получиха инструкции да активизират дейността на снайперските групи. Приоритетни цели за терористите са командният състав на ВСУ и разузнавателните групи.


image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 30 септември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Между Троицкое и Мироновское терористите обстрелваха позициите на силите на АТО с голямокалибрени картечници и АГС-17, прикривайки дейността на снайперските си групи. Активност проявява и снайперска група, действаща в района на Маринка.

На цялото Артьомовско направление от Шуми, Майорск до Зайцево, Травневое се активизираха диверсионно -разузнавателните групи на противника. Няколко пехотни групи на противника извършват разминиране и обновяване на минните заграждения в неутралната ивица от Гранитное до Николаевка.

Командирът на така наречения „9-и мотострелкови полк на 1-ви АК на ДНР“ е събрал целия ръководен състав на ротно ниво в Маркино за провеждане на батальонни тактически учения.

От щаба на така наречния „2-ри АК на ЛНР“ руско-терористичните войски спуснаха указания за провеждане на бойно координиране на така наречените „батальони за териториална отбрана“ до края на октомври.

Извършва се прегрупиране на незаконните въоръжени формирования, разположени в района на Спартак, Куйбишевския и Киевския райони на Донецк. Две подразделения с численост до батальон (450 души) са изтеглени от първа линия за допълнително окомплектоване, предните позиции се удържат от сборни тактически групи. Допълнителното окомплектоване на всички бандитски формирования в този район се извършва за сметка на пристигналите в Донецк 800 военнослужещи от ВС на РФ.

В ивицата между Телманово и държавната граница с РФ са регистрирани позициите на две батареи гаубици Д-30 (10 артилерийски системи) и батарея РСЗО (6 БМ-21 „Град“) на руските войски.

В Старобешево терористите извършват оглед на складови бази и промишлени сгради с цел евентуалното им използване за нови складове на руско-терористичните войски.

Организирано е патрулиране в градовете Алчевск, Стаханов и Перевалск, което се извършва от „батальоните за териториална отбрана“ на „ЛНР“.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313368
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.