Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2015 18:59 - Военна хроника – 07.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 873 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 07.10.2015 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

От така наречените военни комендатури на екстремистите в гр. Донецк е регистрирано изнасяне на оръжие и боеприпаси. В 6-а комендатура са оставили само 1 картечница НСВ-12,7 „Утьос“, 1 автоматичен гранатомет АГС-17, няколко АК-74, както и по два комплекта боеприпаси за тях. Останалото оръжие и боеприпаси са извозени в бившата сграда на донецкото Управление на СБУ в Донецка област (т.нар. „Къщичка“).

Представители на „1-ви армейски корпус на ДНР“ „реквизираха“ 4-а база на бандитското формирование „Восток“ /Изток/, разположена в района на Мотела. Същата съдба очаква в скоро време и 5-а база на това бандитско формирование. След срещата на командването на „Восток“ с ръководството на „1 АК на ДНР“ беше обявено, че се планира разоръжаване на това незаконно военно формирование. На терористите е предложено да преминат към „вътрешни войски на ДНР“ или директно в „1 АК на ДНР“. Екстремистите от „Восток“ заявяват, че разоръжаването се подготвя от „кадри на руските специални служби и работещите за ФСБ агенти в командването на 1-ви армейски корпус“.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 7 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Отбелязва се, че командирите на бандитските формирования от терористичната организация „ЛНР“ възприемат различно резултатите от заседанието на „нормандската четворка“ в Париж. Част от терористите смятат, че това представлява „фактическо изоставяне на „ЛНР/ ДНР“ в замяна на свалянето от дневен ред на въпроса за анексирането на Крим“. Същевременно друга част от екстремистите са убедени, че Путин е надхитрил украинското ръководство и сегашните споразумения не са нищо друго освен политически маневри на Кремъл с цел протакане, докато Украйна „не се саморазруши отвътре“.

Руските „съветници“ са дали инструкции на главатарите на „ЛНР“ за необходимостта от привличане в редиците на Обществена организация „Светът на Луганска област“ (лидер - И. Плотницкий) до 1500 – 2000 нови членове ежеседмично.

На поредното събрание на благотворителите на Донецко-Мариуполската епархия на УПЦ МП /Украинска православна църква – Московска патриаршия/ митрополит Иларион (Шукало) е съобщил на присъстващите, че от октомври 2015 г . тази част от епархията, която се намира на територията, контролирана от терористичната организация „ДНР“, в своето вътрешно счетоводство преминава изцяло към използването на руската рубла(по курс на гривната спрямо рублата 1 към 2). Въвеждат се и нови, много по-високи цени за извършването на църковните обреди и продажбата на църковна утвар (кръщене - 1200 рубли, погребение - 900 рубли, венчавка  - 2100 рубли, литургия - 450 рубли).

Тези действия на митрополит Иларион са предизвикали възмущение сред духовниците, които са заявили, че в условията на военни действия подобни цени са тежки за енориашите. Въпреки това, за неизпълнение на планираните увеличени продажби или за саботирането им митрополит Иларион е заплашил свещениците с изгонване от епархията и даване на негативна характеристика, която в бъдеще няма да им позволи да служат в други епархии на УПЦ МП.

В „ЛНР“ очакват в скоро време от Русия да пристигнат представители на ръководството на Санктпетербургския градски комитет на КПРФ /Комунистическата партия на Руската федерация/ и на Ленинградския областен комитет на КПРФ. Целта на посещението е да се окаже съдействие за „развитието на комунистическото движение в Луганска област“.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian
 






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307797
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.