Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2015 14:45 - Военна хроника – 08.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски нарушиха режима на примирие в зоната на АТО (регистрирано е обстрелване с ПТРК на позициите на силите на АТО). В неутралната ивица в района на Луганское, Маринка, Гранитное и Гнутово се наблюдава активност на пехотни групи на екстремистите - всяка до 25-30 души.

През последното денонощие руско-терористичните войски демонстрираха изтегляне на 12 танка на Луганското направление. Общо са „изтеглени“ около 40 единици бронетанкова техника в района от Смелое до Желобок. Част от тази техника е скрита в складове и гаражи северно от Луганск и Алчевск.

Между околовръстното шосе на Донецк и шосето за Харцизск се разгръща батальонно-тактическа група на ВС на РФ. Регистрирано е и прехвърляне на 4 танка и 10 покрити армейски камиона в тази посока. По-рано в източните райони на гр. Донецк мрежата на организацията ИС регистрира около 800 руски военнослужещи с униформи и нашивки на ВС на РФ.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 8 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В Горловка продължава окомплектоването на батальон от така наречения „Горловски гарнизон“. В Горловка през Енакиево терористите тайно прехвърлят ремонтирана бронирана техника.  Регистрирано е прехвърляне на 6 БМП-1 и БМП-2, както и 3 БТР-80.

В района на Макеевка тиловите служби на руско-терористичните войски продължават да търсят по-закътани места за разполагане и маскиране на техниката.

В района на Павлопол и Чермалик екстремистите прехвърлят бронирана техника на малки партиди. За денонощие са прехвърлени около 10 танка Т-64 и БМП-2.

Главатарят на „ДНР“ А.Захарченко е инструктирал контролираните от него телевизионни канали („Оплот ТВ“, „Юнион“ и „Първи републикански“) да прекратят излъчването на видеоматериалите с „предизборната агитация“ в контекста за „изборите“, които по-рано бяха насрочени за 18.10.2015 г. На заседание на т.нар. „парламент на ДНР“ ще бъде разгледан въпроса за окончателно определяне на датата за провеждане на изборите.

Главарите на „ЛНР“ са възложили на „комендатурата на ЛНР“ да осигури достъп на членовете на мониторинговата мисия на ОССЕ до стратегически важни обекти в региона, подлежащи на контрол от международните наблюдатели (складове с въоръжение, места на дислокация на подразделенията на руско-терористичните войск и т.н.). Едновременно с това, „комендатурата на ЛНР“ е инструктирана да организира постоянен ескорт на представителите на ММ на ОССЕ под формата на „охрана“ с цел ограничаване на движението им, под претекст „гарантиране на сигурността им“, както и за предотвратяване на опитите за комуникация с персонала на отделните обекти и с екстремистите, с които не е бил проведен предварителен инструктаж.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1315150
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.