Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2015 19:06 - Военна хроника – 16.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива” (ИС):

Руско-терористичните войски продължават въоръжените провокации срещу силите на АТО. Регистрирани са няколко опита за провокиране на украинската армия за откриване на ответен огън, продължава активността на диверсионните-разузнавателни групи на терористите.

Екстремистите продължават прегрупирането и допълнителното окомплектоване с военна техника и личен състав на редица незаконни въоръжени формирования, усъвършенства се инженерното оборудване на позициите им – както на първа линия, така и в тактическата и оперативно-тактическата дълбочина на бойните им редици, включително с използването на минно-взривни заграждения.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 16 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Голмовский /близо до Горловка/ терористите 15 минути обстрелваха с АГС-17 неутралната ивица, а след това 10 минути водеха огън с автоматично стрелково оръжие в същата посока. Подобна провокация беше извършена и в района южно от Авдеевка.

В близост до Маринка, Березовое, Чермалик и южно от Авдеевка са забелязани едновременно няколко пехотни групи на екстремистите, придвижващи се към неутралната ивица с цел разузнаване и наблюдение.

Източно от Новозвановка са регистрирани няколко неприцелни изстрела от 82-мм минохвъргачки.

Северно от Саханка в посока към Коминтерново и Гнутово, както и в района на Бахмутското шосе екстремистите провеждат активно прехвърляне на личен състав и бронирана техника. В първия случай се отбелязва прехвърляне на няколко армейски камиона с личен състав, ескортирани от два БТР-80.

В района на Горловка е регистрирано движение към Енакиево на 4 танка и 2 БМП-2 от резервната група на „батальона“, дислоциран в южните покрайнини на града.

В района южно от Торез екстремистите са оборудвали „танков полигон“, където са прехвърлени 14 танка и 10 различни ББМ.

Подразделенията на екстремистите, разгърнати южно от Донецк, продължават да получават бронирана техника. В района на Кутейниково е регистрирана колона от 8 ББМ.

Екстремистите са изтеглили бронирана техника отвъд шосето Телманово - Новоазовск. Отбелязват се най-малко няколко района северно от Новоазовск, където тя се концентрира.

По линията Первомайск – Кировск – Бердянка терористите са оборудвали междинни позиции. Забелязани са най-малко 10 различни ББМ.

На полигона на екстремистите край Лутугино е предислоцирано подразделение от така наречената омсбр „Одеса“ с численост до 200 души. В процеса на бойната подготовка се използва както военната техника на подразделението, така и по-рано съсредоточената на територията на „учебния център“.

В Донецк е ограничено „свободното придвижване“ на терористи с униформа и оръжие. На екстремистите е издадена заповед при „излизане от местоположението на подразделенията“ да се преобличат в цивилни дрехи, забранено е и откритото носене на оръжие.

В Донецк проруските терористи усилено се опитват да осъществят комплекс от мероприятия под общия пропагандистки лозунг „успехите на мирния живот в младата република“.

Стимулира се бизнеса със закупуването на стоки в РФ с цел продажба в окупираните райони. В момента големите търговски вериги са затрупани с руски стоки. Макар че по-търсени са стоки (и по-специално храни) украинско производство, които се внасят контрабандно и се продават в малки магазинчета и павилиони.

В Донецк работи група руски държавни служители, чиято дейност е свързана с преминаването към руската рубла в районите, контролирани от „ДНР“. Отбелязва се и присъствието на руско военизирано подразделение, което извършва „прехвърляне на паричната маса“ от територията на РФ.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313404
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.