Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2015 16:48 - Военна хроника – 20.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1002 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

В зоната на АТО се наблюдава относително спокойна обстановка. Същевременно екстремистите продължават да натрупват сили и средства в района на Спартак /район на Донецк/ и северно от него, както и в района на Донецкото летище /ДАП/: на гара Донецк Север, улица Привокзална, Новоигнатиевското гробище, пожарно поделение на летището и др.). В тези райони се наблюдава рязко увеличаване на количеството на личния състав на противника и на въоръжение, включително АГС-17 и СПГ-9 „Копие“. Общо в тези райони са пристигнали допълнително до 600 екстремисти, разделени на 4 групи.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 20 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района северно от Маринка и в района на ДАП през последното денонощие екстремистите няколко пъти откриваха огън със стрелково оръжие както от неутралната ивица, така и от позициите си.

Откъм Первомайск към Кировск екстремистите превозват личен състав с камиони и автобуси, ескортирани от ББМ. Прехвърлянето е във връзка с ротацията на бандитските формирования, които последните месеци обстрелваха позициите на силите на АТО в районите на Попасная, Катериновка и Орехово. При ротацията подразделенията на терористите се заменят с по-малочислени подразделения, тъй като командването на руско-терористичните войски изпитва недостиг на личен състав.

В района на Торез екстремистите оборудват позиции за личния състав и бойната техника за подразделение с численост до мотострелкова рота. По думите на екстремистите тези позиции са предназначени за подразделение на ВС на РФ. По данни на ИС става дума за създаване на позиция за спиране на украинските войски в случай на пробив към комуникациите източно от Донецк. Не е ясен смисълът на разполагането на тези позиции така дълбоко в тила на екстремистите. В същото време терористите рязко усилиха охраната на шосето Донецк - Снежное. Екстремистите са организирали патрули по шосето, а на контролно-пропускателните пунктове в тила са започнали да проверяват документите на населението, провеждат се разпити на водачите за изясняване на „целта на пътуването“.

Сред екстремистите от т.нар. „6-ти отделен мотострелкови казашки полк „Атаман Платов“ се разпространява информация за събрание по инициатива на Павел Дрьомов, планирано на 7-8 ноември 2015 г. В събранието ще участват представители на всички казашки подразделения с цел обявяване на недоверие към „правителството на „ЛНР“. Павел Дрьомов е един от т.нар. „казашки атамани“, „комендант“ на Стаханов; през последните няколко дни сред екстремистите се разпространяват слухове за отстраняването на П. Дрьомов от командването.

Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314424
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.