Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2015 23:07 - Военна хроника – 23.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1172 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски продължават опитите да провокират силите на АТО да открият огън. Отбелязват се активни действия на разузнавателни групи на екстремистите, в редица райони се регистрира дейност на руското радиотехническо разузнаване.

В различни участъци на линията на съприкосновение между страните се наблюдава изтегляне на танкове на противника, но в редица случаи това се оказва имитация. В потенциално опасните райони, където е възможно настъпление на украинските войски, терористите активно минират територии и поставят инженерни прегради.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 24 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Западно от Молодьожное, в района на Попасная две групи на противника по 15-25 души са наблюдавали позициите на силите на АТО от горите в „сивата ивица“. Преди изтеглянето си терористите са открили огън по посока на опорния пункт на ВС на Украйна и без да изчакат ответен огън са се изтеглили по посока на Молодьожное.

Хаотичен огън е наблюдаван и откъм летището на гр. Донецк. В горския пояс там действат малки групи на терористите по 10-15 души.

Епизодична стрелба по неутралната ивица и по посока на позициите на силите на АТО със стрелково оръжие и АГС-17 е регистрирана в района на Маринка и Докучаевск.

Стрелба на вражески снайперисти е отбелязана в района на Голмовский, Луганское, Счастие, Станица Луганская, Донецк, както и на Приморското направление.

Движение на военна техника и личен състав:

- в центъра на гр. Луганск са съсредоточени 24 танка, около 40 единици автомобилен транспорт и 18 ББМ от различен тип - БМП-1,2, МТ-ЛБ;

- в покрайнините на гр. Донецк терористите са оборудвали маскиран „пункт за престой“ за бронирана техника в полуразрушени технически помещения. Забелязани са 10 танка и над 20 ББМ от различен тип, главно БМП-2. През последното денонощие там са прехвърлени 6 армейски камиона с въоръжени екстремисти.

- в района на Успенка, Лесное е забелязано придвижването на 18 танка в няколко колони, както и 6 оръдия Д-30 и Д-30А, разположени на позиции южно от Лесное. В близките горски пояси са регистрирани до 30 ББМ - БМП-1, МТ-ЛБ (4 - със ЗРК „Стрела-10М“);

- в района на Стаханов на позиции се намират 4 танка, 12 БТР-70,80 и 6 МТ-ЛБ;

- колона от автомобили с прикачени 5 оръдия Д-30 са заминали от гр. Антрацит по посока на гр. Красний Луч.

Започнало е реорганизиране на наскоро създадената така наречена „гранична служба на Министерството на държавната сигурност на ДНР“ – току-що набраният личен състав се съкращава най-малко с две трети и екстремистите възприемат това като „изоставяне на Новорусия“.

Продължава борбата за власт между А. Захарченко и А. Ходаковский. „Ръководителят на ДНР“ предприема мерки за намаляване на влиянието на „секретаря в съвета за сигурност“ върху незаконните въоръжени формирования /НВФ/. Извършва се реорганизиране на бандата „Изток“, при което около 40 % от терористите са извадени от щата, а останалите преминават процедура на зачисляване към подразделенията на така нареченото „МВР на ДНР“ (най-малко една трета от тях са осъждани). В същото време активно се формира батальон със специално предназначение „Легион“ с численост до 500 души, който ще е под контрола лично на  А. Захарченко и ще бъде включен в бандитското формирование „Оплот“.

В гр. Енакиево, Донецка област при раздаването на хуманитарна помощ от благотворителния фонд на Р. Ахметов с най-големи привилегии при получаването се ползват роднини на лица /както и самите лица/, ранени при военните сблъсъци между НВФ на „ДНР“ и силите на АТО.

По заповед на така нареченото „министерство на здравеопазването на „ДНР“ е отменена акредитцията на представители на международната организация „Лекари без граници“, които се намират в окупираните от терористите райони. Като се има предвид, че представителите на тази организация работеха главно в туберкулозния диспансер и затворите, използвайки собствени лекарства, медицинските специалисти не изключват вероятността от разпространение на опасни болести в „ДНР“.

Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314896
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.