Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2015 18:32 - Военна хроника – 26.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС):

Руско-терористичните войски продължават активното разузнаване на бойните редици на позициите на силите на АТО, включително с помощта на ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ – през последните 2 денонощия са регистрирани най-малко 4 опита на ДРГ на екстремистите „да се промъкнат“ в тактическия тил на украинските войски. Терористите продължават инженерното оборудване на позициите си и минирането на местността.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 26 октомври / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Гранитное и на Приморското направление (зад Заиченко и в района на Набережное) четири пехотни групи на терористите по 20-25 души многократно откриваха огън със стрелково оръжие по украинските позиции от „неутралната ивица“, водеха и активно наблюдение на предните позиции на силите на АТО.

В горите покрай р. Северский Донец продължава да се регистрира движение на малки групи на екстремистите, които от време на време откриват огън със стрелково въоръжение и активно минират „сивата“ зона, като проникват и в тактическия тил на силите на  АТО.

Екстремистите от „ЛНР“ не спазват споразуменията за изтегляне на военната техника на определеното разстояние от линията на съприкосновение между страните. Терористите изтеглят тежка бронирана техника (танкове) от позициите в района на Желтое, Луганска област в специално подготвени помещения в автобазата в Александровск (северозападно от Луганск). Подобна картина се наблюдава и в редица други райони (районите на Успенка, Харцизск, Донецк и др., Приморското направление), където екстремистите изтеглят въоръжението на незначително разстояние на по-рано подготвени маскирани позиции или в цивилни обекти.

Представители на т. нар. „МГБ на ДНР“ /Министерство на държавната сигурност/ съвместно със служители на ФСБ на РФ провеждат мероприятия за откриване сред екстремистите от „армията на ДНР“ на нерегистрирано оръжие и боеприпаси. В случай на откриване на такова оръжие заподозрените лица незабавно се задържат и транспортират в гр. Донецк за по-нататъшна проверка.

В Москва се е състояло съвещание на руските „ръководители“ – представители на ФСБ и администрацията на президента /АП/ на РФ, на което бяха обсъдени начини за решаване на „политическата и управленческа криза в ЛНР“.

Ръководството на ФСБ на РФ настоява да ръководи съвместно с АП на РФ всички сфери на дейност в „ЛНР“ и инициира въпроса за снемането на И. Плотницкий (намиращ се „под контрол“ в гр. Москва) от длъжността „ръководител на ЛНР“ поради наличието на компроментираща информация за него (участие в корупционни схеми, присвояване на „държавни“ средства и „помощ“ от РФ и т.н.). В същото време представители на АП на РФ са се противопоставили на отстраняването на Плотницкий от длъжността му, с цел „да се избегне изострянето на управленческата криза в републиката и спекулациите във връзка с минските споразумения“.

Силите на „МГБ“ и „народната милиция на ЛНР“ са извършили серия от арести сред „длъжностните лица на държавните структури в ЛНР“, подкрепящи „ръководителя на ЛНР“ И. Плотницкий. Арестите са инициирани от Л. Пасечников (ръководител на „МГБ на ЛНР“, бивш началник на отдел „Контраразузнаване“ към УСБУ в Луганска област) и И. Корнет (ръководител на „МВР на ЛНР“, бивш служител на МВР). Едновременно с това „МГБ на ЛНР“ инициира информационна кампания срещу редица „народни кметове“, екстремисти и казаци. По-рано служители на „МГБ на ЛНР“ са арестували „заместник-началника на отдела за общ надзор на „генералната прокуратура на ЛНР“ О. Филипинский, който е поддържал тесни връзки с И. Плотницкий.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian

 






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314033
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.