Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2015 21:42 - Военна хроника – 03.11.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.11.2015 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС).

Продължават да се регистрират въоръжени провокации от страна на руско-терористичните войски в Донбас, като през последните дни броя им се увеличи. Основно се регистрира неприцелен огън от стрелково въоръжение (включително голямокалибрени картечници) и АГС-17, 21, по-рядко (преди всичко при прикриване на инфилтрирането/изтеглянето на ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/) – ЗУ-23-2 или 82-мм минохвъргачки.

През последното денонощие въоръжени провокации на екстремистите са регистрирани северно от Павлопол, в района на Гнутово и Саханка. В района на Заиченко се отбелязва използването на 82-мм минохвъргачки.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 3 ноември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Пески, Авдеевка, Опитное, Донецкото летище терористите продължават да откриват огън със стрелково въоръжение и гранатомети тип АГС-17.

Използването на стрелково оръжие е регистрирано и южно от Шуми, както и в дълбочина на бойния ред на екстремистите – южно от Голмовский (района на Лозовое).

Между Попасноя и Катериновка, в района на Новотошковка се отбелязва активност на пехотни групи на екстремистите, действащи на разстояние на пряка видимост. По предварителна информация терористите извършват активно миниране на местността.

На няколко участъка на предната линия продължават да се регистрират групи от наблюдатели на екстремистите. Освен това, практически във всяко формирование на руско-терористичните войски са определени „разузнавачи“, които редовно пресичат линията на разграничение между страните уж като мирни жители. Задачата им е да проучат местата на дислокация на силите на АТО.

Едновременно в няколко населени места, намиращи се под контрола на „ДНР“, се отбелязват масови случаи на дезертьорство на „служители на МВР на ДНР“ – бивши служители на МВР на Украйна, преминали на служба при екстремистите. В няколко случая те са успели да унищожат „отчетната документация “ на „органите на МВР на ДНР“, в които са служили.

„МГБ на ЛНР“ /„Министерство на държавната сигурност”/ провежда мащабно разследване с цел установяване на лицата, причастни към изтичането към правоохранителните органи на Украйна на списъци с членовете на Обществената организация „Луганския свят“ (лидер - И. Плотницкий). Същевременно в Донецк са арестувани двама „украински шпиони“ – служители  на „МГБ на ДНР“, които са обвинени, че са продали на украинските специални служби базата данни за служителите на „силовите ведомства на ДНР“.

Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian








Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311472
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.