Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2015 22:27 - Военна хроника – 04.11.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове:
4



 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС).

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да извършват активно въоръжени провокации с използването на стрелково въоръжение, ръчни и автоматични гранатомети, регистрирано е използването на минохвъргачки и зенитни системи ЗУ-23-2.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 4 ноември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Най-активни провокации бяха извършени в ивицата от Пески до Авдеевка. Регистрирано е използване на ЗУ-23-2 в района на Донецкото летище. Със стрелково оръжие и гранатомети се обстрелваха позициите на силите на АТО в района на Счастие и Трьохизбенка.

В района на Пришиб и Соколники, както и южно от Трьохизбенка екстремистите извършиха ротация на подразделенията си. В тези райони се появиха голям брой гранатометни групи (взводове) на екстремистите. Всяка група разполага с 2-3 АГС-17,21 и с автомобили с висока проходимост. Тактиката им е: кратка огнева атака (обстрел), след това с автомобилите бързо сменят позициите си.

В района на Троицкое, северно от Авдеевка, както и в района на Гранитное се отбелязват активни опити на есктремистите тайно да минират близките подстъпи към опорните пунктове и предните позиции на силите на АТО, както и неутралната ивица. Правят се главно различни видове минни заграждения (използват се както противопехотни мини, включително от типа ОЗМ-72, така и ръчни гранати). Управляеми и неуправляеми фугаси се използват рядко и само за целеви диверсии (за унищожаване на разминиращи група на силите на АТО, бронирана техника и транспорт, както и за разрушаване на обекти).

Отбелязва се активно попълнение на Телмановската тактическа група на екстремистите, която е възлова за целия им южен фланг – по време на летните боеве край Старогнатовка тя понесе редица загуби. Попълва се личния състав, отбелязва се и прехвърляне на минохвъргачни подразделения и бронирана техника (през последното денонощие - 6 ББМ, по 3 БМП-2 и БТР-80).

На предната линия на екстремистите продължава да се наблюдава тежко въоръжение, което трябваше да бъде изтеглено от линията на разграничение между страните. В района на Круглик на позиции е маскиран дивизион с осем 122-мм САУ 2С1 „Гвоздика“ и минимум три 152-мм САУ 2С3 „Акация“. Североизточно от Ивановка в горските пояси има 8 БТР-70, 80, пет танка, няколко позиции с ПТРК. Южно от Лутугино има 16 БМП-1 и МТ-ЛБ на полеви лагер, а на маскирани позиции – 18-20 ББМ и 8 танка от различен тип (съсредоточени в една група).

За 10.11.2015 г. е планирана проверка на подразделенията от „4 омсбр“ от „2-и армейски корпус на ЛНР“ с участието на руски ръководители (офицери от 12-о командване на резерва на Южния военен окръг на ВС на РФ). Едновременно с това ракетно-артилерийският дивизион на „4 омсбр“ е получил указание за предислокация от района на Красний Луч в района на Брянка, Луганска област – в зона, в която не трябва да се намира тежко въоръжение. В района на Славяносербск подразделения на разузнаването на „4 омсбр“ разузнават позициите на ВСУ.

На 05 - 07.11.2015 г. на военния полигон в района на с. Успенка, Лутугински район, Луганска област, ще се състоят батальонни тактически учения на  подразделения на „2-а омсбр от 2-и АК на ЛНР“. В района на с. Мирное, Лутугински район, Луганска област, са регистрирани 38 танка от „танковия батальон на 2-а омсбр 2-и АК на ЛНР“.

По заповед на „ръководителя на ЛНР“ И. Плотницкий започна процес на разформироване на подразделенията на т.нар. „териториална отбрана“ на терористичната организация „ЛНР“.

Сред екстремистите на „ДНР“ активно се разпространява информацията, че на територията, която временно не се контролира от Украйна, се формира „Харковски корпус“.

Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод Diana M Dian






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311590
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.