Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2015 22:36 - Военна хроника – 11.11.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 771 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива” (ИС).

В Донбас не спират обстрелите и провокациите от страна на руско-терористичните войски. Екстремистите използват все повече 82-мм минохвъргачки и бронирана техника (БМП и БТР), в няколко района използваха и 120-мм минохвъргачки. Освен това терористите продължават да водят активно наземно и радиоелектронно разузнаване на бойния ред на украинските войски, да извършват диверсии и обстрели в тила на силите на АТО с използването на диверсионно-разузнавателни групи. В отделни райони имаше опити украинските военни подразделения да бъдат изтласкани от заеманите позиции.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 11 ноември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

През последното денонощие екскремистите откриваха огън срещу позициите на силите на АТО в района на Шуми и Майорск, като използваха активно 82-мм минохвъргачки и автоматични гранатомети АГС-17.

Между Гладосово и Зайцево в продължение на две денонощия три пехотни групи на терористите с масивната подкрепа на минохвъргачки и гранатомети се опитваха да изтласкат едно от предните подразделения на силите на АТО от заеманите позиции.

Екстремистите обстрелваха позициите на силите на АТО в района на Сизое и Болотенное, като огънят се водеше откъм Пионерское и Николаевка с 82-мм автоматични минохвъргачки тип 2Б9 „Васильок” и автоматични гранатомети АГС-17. Откъм Весьолая Гора се водеше прицелен снайперски огън по позициите на украинската армия в района на Счастие.

Екстремистите бяха най-активни на северозапад и запад от Донецк, както и южно от него (в района на Гранитное и Старогнатовка). Терористите обстрелваха позициите на силите на АТО с минохвъргачки (82-мм и 120-мм), въоръжение на БМП-2 (30-мм автоматично оръдие) и на БТР-80 (12,7-мм голямокалибрена картечница) в района на Пески, Опитное, Авдеевка (северно и южно от нея). Откъм Ясиноватския възел екскремистите водеха постоянни обстрели фактически през цялото денонощие с кратки прекъсвания.

Със стрелково оръжие и гранатомети бяха обстреляни позициите на силите на АТО в района на Лозовое, Гранитное и Старогнатовка. В района на Маринка и Красногоровка действаха снайперисти на терористите.

В Донецк екскремистите продължават да съсредоточават тежка бронирана техника. Към настоящия момент мрежата на ИС е регистрирала: в Киевския район – 7 танка, в района на Спартак – 2 танка, в района на Александровка (Петровски район) – 4 танка. Танковете са маскирани и разсредоточени из местността.

В северната част на Горловка се отбелязва появата на нови подразделения руски наемници – общо 300-320 души. Във втория ешелон има няколко подразделения на естремистите, които разполагат с транспорт и бронетехника – минимум 12 ББМ.

В района на „Лутугинските лагери” са регистрирани три главни „центъра” за складиране на бронетехника и артилерийско въоръжение на терористите. Към настоящия момент във всеки „център” има около 35-40 машини, главно танкове и МТ-ЛБ.

В посока към Новофьодоровка е регистрирано движението на колона бронетехника и самоходна артилерия на екскремистите: шест 122-мм САУ 2С1 „Гвоздика”, два МТ-ЛБ и една БМП-1.

Откъм Старобешево и Телманово терористите са прехвърлили в района на Стила, Первомайское и източно от Старомаревка за усилване на позициите си няколко тактически групи (всяка до мотострелкова рота, по 80-90 души и 10-11 бронирани машини). Общо на първа линия са изведени 24 ББМ в района от Докучаевск до Гранитное. В този район екстремистите извършват и активно миниране и разузнаване на местността.

В съответствие с указание на командването на „2-и армейски корпус на ЛНР”, всички екстремисти, които се намират на първа линия, предават документите си за самоличност до връщането им по местата на постоянна дислокация на подразделенията.

Ръководството на „ЛНР” възнамерява да организира в Луганския патронен завод (гр. Луганск, ул. Почтовая, 1М) производството на голямо количество (около 5 милиона броя) патрони за стрелково оръжие с повишена пробивна сила. Планира се пускане на около 1/3 от мощностите на завода с цел да бъдат произведени патрони с калибър 5,45х39 (с използване на наличните запаси от гилзи) с куршуми с топлинно обработена стоманена сърцевина. Ръководството на предприятието действа за привличането на съответните специалисти, включително и такива, които живеят в контролираните от Украйна райони.

 Дмитрий Тимчук

Ръководител на Център за военно-политически изследвания








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313314
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.