Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2015 17:03 - Крим остана без украинска електроенергия
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1290 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 27.11.2015 13:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В Херсонска област на Украйна в близост до границата с Автономна република Крим късно вечерта на 21 ноември бяха взривени (от „неизвестни извършители”) стълбове на двата все още работещи (макар и повредени) далекопровода, които доставяха електроенергия в окупираната от Русия Автономна република Крим.

image
21 ноември през деня, преди окончателното взривяване

Украйна продължаваше да доставя електроенергия в Крим по общо четири далекопровода. Другите два бяха взривени предишния ден.

image

/
Давам малко контекст за разбиране на ситуацията: Блокадата на Крим – инструмент за гражданско влияние върху агресора /

Днес през нощта в кримските форуми започнаха да се появяват съобщения от всички градове на полуострова, че около 0.20 ч. московско време (въведено в Крим от окупаторските власти) им е спрял токът. Постепенно се изясни, че без ток е останал целият полуостров.
image
Скоро след спирането на тока започна да спира и водата. (За кримското водоснабдяване вече писах.)

Информацията беше потвърдена от кримското регионално управление на руското Министерство на извънредните ситуации, както и от директора на фирма „Крименерго” Виктор Плакида. „Целият Крим е без ток, засега не мога да съобщя подробности”, цитира думите му Телеграфната агенция на Съветския съюз (ТАСС).

Днес на полуострова е въведено извънредно положение, а понеделник е обявен за почивен ден. Което няма как да не учудва, тъй като Автономна република Крим е призната от Руската федерация за неин „федерален окръг” и съответно тази велика държава не би трябвало да не може да се справи бързичко с подобни трудности и да се погрижи за собствените си граждани.

Например, веднага да организира превоз на електроенергия с танкери по море или в цистерни, използвайки Керченския ферибот. Който, между другото, преди няколко дни беше спрян заради силните ветрове.

И изобщо - за толкова време окупация не трябваше ли да се подготвят за момента, в който Украйна най-накрая ще ги зарадва и ще ги освободи от бремето на зависимостта от всичко украинско ("бандеровско-фашистко")?

ТАСС също така съобщава, че електроенергията от Украйна е покривала 70 % от нуждите на Крим, а в момента кримските енергетици заедно с Министерство на извънредните ситуации се опитват да настроят система за производство на собствена електроенергия (каквото и да значи това?), като с  предимство се ползват стратегическите и най-нуждаещите се обекти (да напомним, че Русия поддържа в Крим свои военни бази с десетки хиляди личен състав).

От сутринта се появяват съобщения за частично временно включване на тока и водата ту тук, ту там на полуострова. Температурите са сравнително високи, засега няма особена паника... Подробности от пейзажа са например само две работещи бензиностанции в Керч с по стотина автомобила на опашка и разни други дреболии...

Остава ни да гадаем колко време ще е необходимо (и дали изобщо е възможно) до съзнанието на рашистките фанатици в Крим, из цяла русия, а и в България да стигне разбирането защо всъщност „Хрушчов е подарил Крим на Украйна”.

А засега... на война като на война...

image


Жител на Ялта показва ситуацията в града и задава въпроси на бащицата путин (видео)


 






Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1311887
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.