Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2015 22:02 - Военна хроника – 1.12.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 595 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 02.12.2015 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива“ (ИС).

В хода на продължаващите активни обстрели по позициите на силите на АТО и цивилни обекти, подразделенията на руско-терористичните войски използват както стрелково въоръжение, така и 82-мм и 120-мм минохвъргачки, зенитни системи, гранатомети от различен тип, въоръжение на ББМ. На няколко пъти терористите обстрелваха населени места, които се контролират от тях самите. Същевременно екстремистите активно прегрупират силите и средствата си (както на предната линия, така и в тактическия и оперативно-тактическия тил).

Продължава да се наблюдава активност на ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ и малки пехотни групи на екстремистите на предната линия и в неутралната ивица (с цел разузнаване, миниране на местността и внезапна стрелба от дистанция за ефективен огън).

image

Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 1 декември / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


В района на Маринка се отбелязва активност едновременно на няколко групи снайперисти. В района на Опитное обстрелите се извършват включително с въоръжение на ББМ (няколко БМП-2). Активност на пехотни групи на екстремистите, включително с поддръжка от бронирана техника, се регистрира в района на Авдеевка (с използването и на минохвъргачки), Опитное (откъм Донецкото летище и Спартак обстрелваха с АГС-17 и СПГ-9), Пески (с гранатомети и ЗУ-23-2), Маринка, Сизое, Широкино, Гранитное, Лозовое, Красногоровка (особенно активни обстрели – включително с минохвъргачки и въоръжение на ББМ), в района на Новгородское и Новотроицкое, на Светлодарския плацдарм (Луганское, обстрел с гранатомети), Трьохизбенка, Счастие.

Едновременно в няколко района по протежение на линията на разграничение мрежата на ИС регистрира пристигането на предната линия на бронирана техника на екстремистите (основно БМП и БТР) – северно от Саханка, в района на Озерянка, Еленовка и Александровка, в зоната от Красногоровка до района северно от Авдеевка (в последния район на втора линия е регистрирано и наличието на танкове на терористите).

Въоръжени сблъсъци са регистрирани в района на Авдеевка (обстрел от близка дистанция по позициите на силите на АТО от група терористи до взвод) и Майорск – също до взвод, при поддръжката на две 82-мм минохвъргачки са влезли във въоръжен сблъсък с предно подразделение на украинските войски, предварително прониквайки в неутралната ивица. И в двата случая след откриване на ответен огън от силите на АТО и непродължителен бой терористите са се изтеглили на изходните си позиции.

В района на Донецк, към Минералное и Яковлевка по околовръстния път е прехвърлено подкрепление за екстремистите - 2 МТ-ЛБ с екстремисти, 4 камиона с екстремисти в каросериите, 6 БМП-1,2. В район „Втора площадка” отново са регистрирани минохвъргачки -  три теглени от ГАЗ-66, както и Урал със зенитна система ЗУ-23-2 (тази група обстрелва Пески). Към Трудовских са прехвърлени 2 МТ-ЛБ и Урал със ЗУ-23-2 в каросерията.

По наши данни, в Петровски район на Донецк действа сборно подразделение („батальон“) на ексремистите, което периодично открива огън по нашите позиции в района на Маринка и Красногоровка. Това подразделение разполага с минимум пет 82-мм минохвъргачки (които екстремистите периодично прехвърлят от позиция на позиция с помощта на няколко камиона), както и 7-8 ББМ (МТ-ЛБ и БМП).

Екстремистите продължават да прехвърлят към Донецкото летище и към Спартак подкрепление – за денонощие е регистрирано прехвърлянето на 4 „Камаза“ с екстремисти (общо 60 – 70 души), четири 82-мм минохвъргачки 2Б9 „Васильок“ и две 120-мм минохвъргачки.

От Горловка към Ленинское се е насочил авангардът на мотострелкови батальон на терористите, по-рано прехвърлен откъм  Енакиево в „Горловския гарнизон“ (авангардът включва 4 БМП-2 и 2 „Камаза” с екстремисти). В района на Горловка от южното направление е прехвърлен пункт за управление –  1 ППРУ на базата на удължен МТ-ЛБ, 2 МТ-ЛБ и 2 БМП-2.

Екстремистите продължават да укрепват позициите си по линията Саханка – Дзержинское – Заиченко. От Безименное са прехвърлени още 3 ББМ (2 БМП-2 и 1 БТР-80). Група екстремисти с отлично въоръжение и снаряжение (до взвод, 20-25 души) пристигна в района на Заиченко.

Екстремистите от „ЛНР“ продължават тайно да укрепват групировките си в района на Стаханов и северно от Луганск. Между Алчевск и Стаханов е забелязано движение на колона от 3 БТР (1БТР-70 и 2 БТР-80) и 2 Камаза – всички от ремонтната база в Перевалск. Към Стукалова Балка откъм Луганск се движат 2 цистерни с гориво, съпровождани от 2 БМП-1, 1 БРМ-1К и 1 БРДМ-2 (от „пункта с изтеглена техника“ в района на Луганск).

Терористите очакват пристигането на гара Краснодон на ешелон с боеприпаси от РФ. На железопътната гара пристигнаха автокран и камиони с ремаркета. Освен боеприпасите, с ешелона трябва да пристигне и някакъв „особено важен товар“ (данни за характера на товара за момента няма). Рязко е увеличена охраната на гарата, наблюдават се голям брой цивилни „служители на МГБ /Министерство на държавната сигурност/.

Дмитрий Тимчук

военен кореспондент

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307847
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.