Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2015 10:16 - Заявление на украинските мюсюлмани – доброволци в АТО относно руските провокации на тема „Украйна и ИДИЛ”
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1463 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Международната доброволческа общност InformNapalm се присъединява към откритото заявление на украинските мюсюлмани. Ние също призоваваме всички да не се поддават на дезинформацията и информационните спекулации на руската пропаганда.
Нашите действия в областта на информацията, насочени към събиране и обнародване на данни за руските пилоти от Въздушно-космическите сили на Руската федерация, изпълняващи престъпните заповеди на Кремъл в Сирия, също бяха подложени на опити за оклеветяване от страна на руските медии и бяха наречени от тях „помощ за ИДИЛ”. Макар че всъщност целта им е да информират световната общност за хибридните действия на руските окупационни сили, които бомбардират мирни населени места и убиват жени, старци и деца.

image

Текст на заявлението

През последните дни зачестиха опитите на руската пропаганда да представи Украйна и по-специално украинските мюсюлмани, особено мюсюлманите – доброволци в ATO, като съюзници или дори тайни агенти на ИДИЛ.

Само по себе си това, че Кремъл лепва на своите противници етикет с абревиатурата „ИДИЛ”, не е нещо ново. Отначало към ИДИЛ бяха причислени силите на умерената сунитска опозиция в Сирия, които Кремъл бомбардира под предлог, че се бори срещу ИДИЛ – докато всъщност срещу ИДИЛ се борят съвсем други сили, включително и отрядите на сунитската опозиция срещу режима на Асад. Сега Кремъл се опитва да представи като съюзник на ИДИЛ Турция — страна членка на НАТО, от чиято територия се нанасят удари срещу ИДИЛ.

Що се отнася до Украйна, през целия период на агресията срещу нея Кремъл се опитва да я дискредитира в очите на международната общност, като представя патриотите и борците за свобода като нацисти, палачи и т.н. Сега се опитва със същата цел да използва и факта, че на страната на Украйна в тази война участват доброволци мюсюлмани, като естествено ги свързва с Турция и оттам с ИДИЛ.

Това цели едновременно няколко неща. Първо, да дискредитира Украйна в очите на европейските й съюзници. Второ, да бъде нанесен удар срещу очертаващото се взаимодействие на Украйна с мюсюлманския свят, от Саудитска Арабия, Катар и Турция до угнетените мюсюлмански народи в Руската империя, които са естествени съюзници на Украйна.

Ние, мюсюлманите, участвали в АТО в една или друга форма, заявяваме, че ние не само че не сме представители на ИДИЛ в Украйна, но и напомняме, че лидерите и пропагандистите на ИДИЛ (например, известният Абу Джихад) навремето водеха истинска кампания срещу участието на мюсюлмани в АТО на страната на Украйна. За това, че ние бяхме на страната на Украйна, вместо да емигрираме и да се присъединим към ИДИЛ, техните идеолози открито ни наричаха вероотстъпници и отричаха правото ни да бъдем мюсюлмани.

Всеки, който е запознат с идеологията на ИДИЛ, е наясно, че те смятат за свои врагове поддръжниците на Ичкерия и онези, които воюват в армиите на немюсюлмански държави.

Що се отнася до нас, ние подкрепихме европейския избор на Украйна като гарантиращ правото на свободен религиозен живот на нейните граждани, включително мюсюлманите, като защита от терора, който виждаме в тоталитарна Русия, и за да не дойде той в дома ни, както това се случи в Крим. Украйна също така получи подкрепата на участниците в освободителните движения на мюсюлманските народи в Руската империя.

Нито едното, нито другото по принцип не може да бъде свързано с ИДИЛ поради отричането на живота на мюсюлманите в немюсюлмански държави, както и борбата за национални интереси.

Във връзка с изложеното дотук ние се обръщаме към украинското военно-политическо ръководство, специалните служби, медиите и просто към всички хора с призив да не се поддават на руските провокации, чиято цел е да представят украинските мюсюлмани доброволци като привърженици на ИДИЛ, а Украйна – като неин съучастник.

Нито Украйна, която стана жертва на руската агресия, нито нейните мюсюлмани, които се борят заедно със своята страна за своята религиозна свобода, като по този начин приближават момента на освобождаването от московския гнет на мюсюлманите в Руската империя, няма за какво да се оправдават.
Оправдания трябва да очакваме от коварния враг, който воюва срещу свободолюбивите сили под предлог, че се бори срещу някакъв фашизъм или срещу ИДИЛ, когато всъщност той самият е главният фашист и терорист в съвременния свят.

Амина Окуева (батальон „Джохар Дудаев”)

Александър Огородников – „Ветер” (рота „Крим”)

Александър Бондаренко (Украински мюсюлмански център)

Източник: Славяно-Исламская Лига




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307752
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.