Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2016 21:57 - Военна хроника – 30.03.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1202 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 30.03.2016 22:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“:

Без да намаляват своята активност, руско-терористичните войски промениха тактиката на действията си, като концентрираха обстрелите в конкретни райони. Използват се вече „традиционните” средства за поражение – гранатомети, минохвъргачки, ЗУ-23-2, голямокалибрени картечници, спорадично се използва бронетехника (включително танкове), както и 122-мм и 152-мм артилерия.

В района на Авдеевка се отбелязва активизиране на диверсионно-разузнавателни групи /ДРГ/ на противника, които скрито приближават позициите на украинската армия и от близка дистанция откриват стрелба със стрелково въоръжение и подстволни гранатомети. Освен това, южно от Яковлевка е забелязана огнева позиция на ново подразделение 152-мм самоходна артилерия на терористите (четири САУ 2С3 „Акация”), което периодично излиза на позиция и след това, без да открива огън, се изтегля, като отработва готовност за водене на огън срещу индустриалната зона на Авдеевка.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 29 март 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


Отбелязва се активизиране на екстремистите в района Жованка – Зайцево. Там за изминалото денонощие терористите са изстреляли около 175 мини (82-мм и 120-мм) –– по направление към Зайцево и западно и северно от него. В този район противникът два пъти използва танкове (от горския масив североизточно от автомобилния пазар в Майорск стреляха два танка на екскремистите, като се редуваха на серии по 3-5 осколъчно-фугасни снаряда). В района на Зайцево екскремистите използваха и 152-мм артилерия срещу позициите на силите на АТО.

В района на Счастие се активизираха снайперски групи на екскремистите, които  водеха огън по наблюдателните пунктове и два опорни пункта на силите на АТО.

В района на Докучаевск (Централната кариера) терористите прехвърлиха допълнително към съсредоточените там по-рано сили още едно минохвъргачно подразделение (три 120-мм минохвъргачки) и две БМП-2. Минометната стрелба се води от Централната кариера, както и от жилищната зона на Докучаевск.

На участъка Ясиноватая – Спартак екскремистите увеличават своите тактически групи. Освен батальон „Пятнашка”, който е създаден на базата на подразделение от абхазки наемници и в момента е главната ударна сила на противника в района на авдеевската  индустриалната зона, в района на машиностроителния завод в Ясиноватая се отбелязва струпване на ББМ и голям брой екскремисти (общо до 20 различни ББМ, главно БМП-1,2, и до усилена рота – 140-150 души). Като се има предвид,  че също толкова големи тактически групи на екскремистите са разгърнати непосредствено в района на Ясиноватския възел, в Минералное и северно от Яковлевка, командването на руско-терористичните войски явно не само се готви да продължава активните действия в този район, но и се опасява от пробив на украинските войски към северните и западните покрайнини на Ясиноватая.

image
Районът на Ясиноватския транспортен възел /Ясиноватская развязка/
/кликнете върху картата за увеличаване/

В Макеевка се разформирова базата на батальон „Сомали” и се извозва с камиони към южното направление. Същевременно в Макеевка „МГБ” /Министерство на държавната сигурност/ на „ДНР” е започнало широкомащабна операция за издирване и обезвреждане на „маскирани диверсионни групи”  на украинската армия (към днешна дата по подозрение за участие в тези митични ДРГ са арестувани до 10 местни жители). Освен това, по заповед на щаба на „1-ви армейски корпус на ДНР”, прехвърлянето към района на Горловка и Ясиноватая на личен състав, техника и въоръжение, което се извършва през района на Макеевка, трябва да заобикаля даденото населено място.

В „5-а отделна мотострелкова бригада” на „ДНР” е имало престрелка между „ротен командир” на терористите и негови подчинени. След като по време на конфликт „командирът” е използвал огнестрелно оръжие, а подчинените му са открили ответен огън,  двама ранени са хоспитализирани, други двама екстремисти са дезертирали.

В „ДНР” се разгръща широкомащабна кампания за борба с „контрабандата на лекарствени средства” от територията, контролирана от Украйна. В подразделенията на екстремистите, които проверяват и претърсват автомобилите и лицата на влизане в окупираните райони, е постъпило разпореждане за по-сериозни проверки по повод превоза на лекарства. В средите на „правоохранителите” от „ДНР” смятат, че тази кампания е свързана с организираната от ръководството на „ДНР” контрабанда на лекарства от руска територия.

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент
 












Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313489
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.