Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2016 18:11 - Военна хроника – 12.04.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“:

През изминалото денонощие руско-терористичните войски в Донбас демонстрираха активност в много райони по протежение на линията на разграничение между страните, главно на Донецкото и Мариуполското направления.

По време на обстрелите екстремистите използваха активно стрелково въоръжение, гранатомети, 82-мм и 120-мм минохвъргачки, въоръжение на ББМ. Не беше регистрирано използване на танкове и стволна артилерия.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 12 април 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


Индустриалната зона на Авдеевка беше обстрелвана от екстремистите със 120 мм минохвъргачки от позиции югоизточно на Ясиноватския възел, както и с голямокалибрени картечници и с АГС-17 откъм височина 251.2. Терористите използваха картечници и гранатомети и в района на вентилационната шахта на мина „Бутовка“.

В района на Пески екстремистите обстрелваха с 82-мм автоматични минохвъргачки 2Б9 „Васильок“ откъм частния сектор, южно от „Център Волво“ и Донецкото летище. В посочения район са регистрирани и опити за навлизане в неутралната ивица на малки пехотни групи на противника за обстрелване на предните наблюдателни пунктове на силите на АТО (при всички тези опити групите бяха спрени с масиран стрелкови огън, при което бяха принудени да се изтеглят на изходните си позиции).

В района на Докучаевск предният опорен пункт на силите на АТО югоизточно от  Новотроицкое беше обстрелян с въоръжение на бронирана техника – от БМП-2 на екстремистите от маскирана позиция. Също така, с въоръжение на ББМ терористите обстрелваха в района на Луганское (с неприцелен огън).

Освен „лова“ на митичните „снайперисти на НАТО“, в „ДНР“ се провежда и информационна кампания относно предполагаемо използване от украинската армия на „американски дронове“. В същото време сред екстремистите се разпространява слуха, че тези дронове са снабдени с разпръскватели на някакъв таен вирус, разработен в лабораториите на армията на САЩ. Показателно е, че освен сред подразделенията на терористите от „ДНР“, такива слухове се разпространяват и сред местното население във фронтовите райони на окупираните територии – в „МГБ на ДНР“ постъпват „съобщения“ от граждани за подобни дронове (освен за „тайния вирус“, в заявленията също така активно се съобщава, че уж активно се разпръсква причинител на сифилис).

Ръководството на „ДНР“ обобщи резултатите от проведената през март в Донецк операция „Нощен град“ с цел издирването и обезвреждането на „украински шпиони“. Според резултатите на операцията, по време на комендантския час екстремистите са застреляли 4 местни жители (включително една жена) – и всички те са признати за „агенти на Службата за сигурност на Украйна и „Десен сектор“. Операцията се счита за успешна и е прието решение за провеждане на подобни операции в редица други населени места – Макеевка, Горловка и др.

През последните две денонощия от РФ в „ДНР“ през Иловайск пристигнаха около 430 тона дизелово гориво, до 10 превозни средства, 12 танка и 18 бр. друга бронирана техника. В Дебалцево бяха разтоварени пристигналите от Русия 5 вагона с боеприпаси. За нуждите на „ДНР“ в Краснодон пристигнаха 2 цистерни с бензин.

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент

Превод: Тервел Крумов










Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1313680
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.