Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2016 20:41 - Военна хроника – 14.04.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1119 Коментари: 0 Гласове:
3



 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“:

През изминалото денонощие руско-терористичните войски в Донбас наред с останалото въоръжение най-малко три пъти използваха стволна артилерия за обстрелване позициите на силите на АТО и цивилни обекти (два пъти – 152-мм и веднъж – 122-мм). Регистрирани са и 3 случая на стрелба с въоръжение на ББМ (БМП-2). В няколко района непосредствено на предната линия продължават да се наблюдават танкове и 120-мм минохвъргачки на екстремистите.

В района на Авдеевка екстремистите продължават да обстрелват активно позициите на украинските войски от позиции североизточно от Ясиноватая и южно от Яковлевка със 120-мм и 82-мм минохвъргачки и голямокалибрени картечници, както и с АГС-17 от две позиции непосредствено в района на Ясиноватския възел.


imageРайонът на 
Ясиноватския възел /Ясиноватская развязка/

Позициите на украинските войски в района Зайцево - Жованка бяха обстрелвани от екстремистите със 152-мм артилерия (около 15 снаряда), както и със 120-мм минохвъргачки. Огънят се водеше от позиции, разположени югозападно от Голмовский и в района южно от гара Териконная. Екстремистите използваха 152-мм артилерия и в района на Опитное. Със 122-мм оръдия (до 10 снаряда) бяха обстрелвани позициите на силите на АТО между Пески и Водяное.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 14 април 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

Танкове на терористите са регистрирани едновременно в района на Яковлевка, Крутая Балка, Путиловка (Донецк), Петровски район (Донецк), в покрайнините на Докучаевск, в района на Стила, в района Безименное – Заиченко (няколко позиции), в северната част на Горловка и редица други.

Продължава активизирането на диверсионно-разузнавателни групи на екстремистите, които са най-активни по поречието на р. Северский Донец, в районите с бродове.

В „ДНР“ за пореден път набира обороти истерията, свързана с „Десен сектор“. Дори във вътрешните доклади на щабовете едновременно на няколко бригади от „1-ви армейски корпус“ са се появили съобщения за някакви митични „бригади на Десен сектор“, подготвящи се за настъпление при подкрепа от страна на украинската армия. Така нареченото „военно разузнаване на ДНР“ докладва за появата на подразделения на „Десен сектор“ едновременно на много места – край Мариупол, Горловка, западно от Донецк и др. Според докладите на „ДНР“ общият брой на бойците от „Десен сектор“ вече надвишава армейски корпус, което ясно характеризира професионалното ниво на така нареченото „военно разузнаване“ на екстремистите.

В „1-ви АК на ДНР“ с усилени темпове се извършва допълнително окомплектоване на батальоните на 5-а и 7-а отделни мотострелкови бригади с личен състав (с пристигащи от РФ наемници) и военна техника (също прехвърлена от Русия). Също така командването на „1-ви АК“ е взело решение да събере всички танкове, действали по-рано в отделни бронирани групи и в пехотни формирования на терористите, в отделни танкови батальони на механизирани бригади. Разглежда се въпросът за създаването на отделна танкова бригада (или реорганизирането на една от съществуващите мотострелкови бригади в танкова).

В Кировское (Донецка област) през Шахтьорск от РФ се прехвърлят големи формирования от руски наемници. Общият брой на екстремистите достига до 1 000 души.

Според информация от „МГБ на ДНР“ напоследък са се увеличили случаите на убийства на мирни граждани от екстремистите – главно на битова основа под действието на алкохол. По указания на лидера на „ДНР“ А. Захарченко, „МВД на ДНР“ и „МГБ на ДНР“ са задължени да предприемат мерки за прикриване на информацията за подобни случаи с цел да се предотврати обществения резонанс.

На територията на т.нар. „ДНР“ се наблюдава ръст на социалното напрежение сред работниците от промишлените предприятия поради хроничното неизплащане на заплати и извършваните съкращения. Само в „Орджоникидзеуголь“ (Енакиево) и мина „Углегорская“ (Углегорск) просрочените задължения за заплати са 119 млн. рубли (бруто), или 84 404 000 р. (чиста сума на трудовите възнаграждения).

В Докучаевския флюсово-доломитен комбинат се планира съкращаване на 600 работни места. В Донецк 27 предприятия (например, филиалът на Централната обогатителна фабрика „Чумаковская“, „Енергоимпекс“ ОАД, „ПО ТК – Донбас“ ОАД, Донецка картонено-хартиена фабрика „Донецк-Вторма“ ООД, „Дървообработващ комбинат Агатис“ ООД и др.) или напълно са преустановили работа, или са съкратили значително дейността си, което е довело до значително съкращаване на работни места.

Дмитрий Тимчук
военен кореспондент

Превод: Тервел Крумов








Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1314830
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.