Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2022 15:01 - © Ледена епоха по света и у нас
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 915 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 05.12.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.12.2022г.

     "Ледена епоха в парламента", пише още преди десет дни Тим Нойман в рубриката "Последици от газовата криза" на немското списание "Шпигел" 
image

Има приложен и снимков материал на топло облечени депутати в Бундестага.
Федералният министър на финансите Кристиан Линднер (FDP) стои на катедрата, облечен в черен пуловер с висока яка под сакото си, докато на правителствената пейка колегата от кабинета Клара Гейвиц (SPD) е сложила голям шал около врата си. Ренате Кюнаст (Зелените) също седи в пленарната зала с вдигната яка и шал : В Бундестага стана студено, неприятно студено. "Седях в офиса с пухено яке и продължавах да се разхождам напред–назад", казва Кюнаст. "Въпреки това, след кратко време имах студен нос", разказва Тим Нойман.
Някои депутати замръзват повече от седмица, служителите им също замръзват. "Това е фарс! Администрацията очевидно не държи това под контрол", казва Кюнаст. Според бившата министърка на земеделието служителите ѝ са измерили само 18,2 градуса в кабинета. Тогава беше много по–топло от предишния ден. От други офиси се чува за още по–ниски температури. "Ние, депутатите, все още се разхождаме, но за служителите това е под въпрос от гледна точка на благосъстоянието", критикува политикът от партията на "зелените".
image

Политикът от партията на "Зелените" Ренате Кюнаст : "Какво ще се случи, когато наистина е минус пет градуса? Трябва ли да изпратим всички в домашния офис?" и публикувала туит по проблема 

Точно както много хора намаляват отоплението у дома, Бундестагът също трябва да пести енергия поради недостига на газ : Офисите и конферентните зали могат да се отопляват само до 19 градуса, коридорите и фоайетата изобщо не се отопляват. Както при всички обществени сгради, които не са обитавани, правилата за пестене на енергия важат и за сградите на Бундестага. Това изисква наредбата, която министърът на икономиката Робърт Хабек (Зелените) прокара през федералния кабинет през август, пише Нойман.
image

Канцлерът Олаф Шолц още го раздава мъж по време на дебата за бюджета. Министърът на финансите Кристиан Линднер обаче се е подплатил с дебело поло 

Още през лятото в Германия наложиха енергоспестяващи мерки, а в Берлин изключват прожекторите на паметниците, съобщи тогава британският The Guardian.
Градовете в Германия изключват прожекторите на обществени паметници, спират фонтаните и налагат студени душове на общинските плувни басейни и спортни зали, докато страната се надпреварва да намали потреблението на енергия в лицето на задаващата се руска газова криза, разказва вестникът.
Хановер в северозападна Германия в сряда стана първият голям град, който обяви енергоспестяващи мерки, включително спиране на топлата вода в душовете и баните на градски сгради и центрове за отдих.
Общинските сгради в столицата на провинция Долна Саксония ще се отопляват само от 1 октомври до 31 март до не повече от 20C (68F) стайна температура и ще се забранява използването на мобилни климатици и вентилаторни печки.
В Берлин, германската столица, около 200 исторически паметника и общински сгради потъват в мрак, тъй като градът изключи прожекторите, за да пести електричество. Паметниците, които преди са били осветени през нощта, включват Колоната на победата в парка Тиргартен, Мемориалната църква на Брайтшайдплац и Еврейския музей.
Нюрнберг затваря три от четирите си управлявани от общината закрити плувни басейна.
През април Берлин обяви мерки за поддържане на откритите си плувни басейни с два градуса под зависещата от времето стандартна температура през целия летен сезон.
Град Мюнхен, в южната част на Германия, обяви, че изключва прожекторите на кметството си на площад "Мариенплац", който обикновено е осветен до 23 часа, и ще има само студена вода в общинските служби. Фонтаните също ще бъдат изключвани през нощта.
image

"Германските градове налагат студени душове и изключват светлините на фона на руската газова криза", пише на 28–ми юли The Guardian 

У нас в България, понеже нямаме индустрия, която да тегли електроенергия и природен газ, отваряме ледени пързалки за радост на населението.
Най-големият леден парк на Балканите ще бъде открит днес, 1 декември в центъра на София. ICE PARK SOFIA е оформен в Княжеската градина до Орлов мост по подобие на този във Виена на площ от близо 4 декара, което е половин футболно игрище. Двете големи площадки с многото разклонения и завои из алеите ще зарадват любителите на зимните спортове.
Пързалката ще разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване. След 1 януари учениците от София организирано ще ползват безплатно часовете от 10 до 11 часа, иначе цената на посещение е 20 лева за една сесия от 2 часа, предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 2 лева. Два огромни екрана, лед осветление и цветомузика ще превръщат парка в колоритна зимна феерия във вечерните часове 
image

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е изградено по инициатива "София – европейска столица на спорта" по модела и с опита на водеща австрийска фирма в тази област. Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути по празниците, съобщава БГНЕС 
image

Осигурихме хляб, макар и скъпичък. Осигурихме зрелища и развлечения – Поне пет ще са ледените площадки в София за каране на кънки през настоящия зимен сезон, твърди WebCafe. 

https://www.spiegel.de/politik/energiesparen-im-bundestag-warum-bei-einigen-parlamentariern-eisige-stimmung-herrscht-a-dc90fca1-558d-4b8e-88e6-4361d1560c2f
https://www.theguardian.com/world/2022/jul/28/german-cities-impose-cold-showers-and-turn-off-fountains-in-face-of-russian-gas-crisis
https://bgnes.bg/news/nai-golemiat-leden-park-na-balkanite-otvara-vrati-v-sofia/




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. morskipesni - Само че спонсорите са различни
05.12.2022 16:20
Софийските ледници са (негласно) спонсорирани от отропедията и травматологията:)))
цитирай
2. mt46 - ===
05.12.2022 20:00
Очетава се голямо пързаляне...
цитирай
3. kvg55 - До 1. morskipesni
05.12.2022 21:19
Така де.
Кому выгодно?
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
05.12.2022 21:21
Изпързаляне.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752689
Постинги: 2808
Коментари: 25793
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031