Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2015 21:56 - Военна хроника – 19.10.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 917 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.10.2015 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативни данни на организацията „Информационна съпротива” (ИС):

През изминалите почивни дни (17-18.10.2015) подразделенията на руско-терористичните войски многократно се опитваха да провокират силите на АТО да открият огън.

В района на Пески екстремистите са откривали огън с автоматично стрелково оръжие, използвали са и автоматичен гранатомет АГС-17.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 19 октомври / Министерство на отбраната на Украйна

/кликнете върху картата за увеличаване/

Провокации от страна на екстремистите са регистрирани и в района на Шуми, Широкино и източно от Зайцево. Провокациите се извършват по една и съща схема: пехотни групи на екстремистите проникват в горите в неутралната ивица и откриват неприцелен огън към позициите на силите на АТО или по протежение на фронтовата линия. Във всички тези случаи в очакване на евентуално откриване на ответен огън от страна на украинските войски в зоната на провокациите е имало представители на руските медии и/или местни „журналисти“.

Маневри на пехотни групи на екстремистите (които освен със стрелково оръжие, често разполагат и с АГС-17 и 82-мм минохвъргачки) на предната линия са регистрирани в Петровския район на Донецк, в северната част на Горловка, в района между Широкино и Саханка, в района на Голмовский и Рассадки, в района на Светлодарския плацдарм, североизточно от Первомайск, както и в района на Кримское, Счастие и Станица Луганская.

Отбелязва се пристигането на т.нар. „младо попълнение“ (местни жители, „призовани на редовна служба“ в „армията на ДНР“) едновременно в няколко „учебни центъра" на „1-ви армейски корпус на ДНР“. Пристигат на групи по 30-40 души. По преценка на ИС, общото попълнение в резултат на всички „мобилизационни мероприятия“ в „ДНР“ в рамките на „есенната кампания“ (включително „призованите на редовна служба “ и вербуваните) е до 3 500 души (както вече съобщи ИС, по-рано в „ДНР“ докладваха за „набор в армията “ от 5 000 души).

Частичното „преориентиране“ на руската военна агресия от Донбас в Сирия доведе до разпространяването сред ръководството на бандитските формирования на „ДНР“ на слухове, че Русия прекратява обезпечаването на терористите с военна техника и въоръжение. На свои съвещания ръководството на „ДНР“ твърди, че наистина има прекъсвания на доставките, но те са временни.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1315575
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.