Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2016 20:10 - Военна хроника – 11.03.2016 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1387 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Оперативна информация от организацията „Информационна съпротива“:

Руско-терористичните войски в Донбас продължават да обстрелват активно позициите на силите на АТО и цивилни обекти, като използват както стрелково въоръжение и различни видове гранатомети, така и 82-мм/120-мм минохвъргачки, артилерия (122-мм) и бронирана техника, в това число и танкове. Стрелбата се води на отделни участъци от линията на разграничение, едновременно с това по цялата линия екстремистите извършват разузнаване и наблюдение на бойния ред на украинските войски.

Екстремистите бяха най-активни  в широката ивица от Пески до северните покрайнини на Горловка и особено в района на Авдеевка, където използваха тежка бронетехника. Два танка излязоха от горския масив в района на кота 272.2 и откриха огън (до 10 изстрела с осколъчно-фугасни снаряди) по посока на позициите на украинските войски западно от Ясиноватския възел. По-късно две 122-мм САУ 2С1 „Гвоздика” на екстремистите водеха огън по позициите на силите на АТО западно от пазара „Стопанин” (в източния край на старата част на Авдеевка). Едновременно с това се наблюдаваше интензивна стрелба от страна на екстремистите със 120-мм минохвъргачки.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 11 март 2016 г. / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/


От Пески до Бутовка, в това число и Опитное, терористите водят интензивен огън с минохвъргачки и гранатомети, като прикриват действията на своите малки (до взвод) пехотни групи в района на Авдеевка и Донецкото летище.

Югоизточно от споменатия район група терористи с бронетехника (2 БМП-2 и 1 БТР-80) обстрелваше наблюдателния пункт и опорните пунктове на силите на АТО, разположени на югоизток и източно от Новгородское. След обстрела бронираната група се изтегли по посока към мина „Ленин” и Железная балка. В района на Рассадки екстремистите обстрелваха с въоръжение на БМП-2 (регистрирана е минимум една машина).

Продължава прегрупирането на подразделенията на руско-терористичните войски в района източно от Горловка. В района на Байрак е регистрирано движение към северното направление на подразделение с БМП-1,2 (до 10 машини), прехвърлено за допълнително окомплектоване на подразделенията на левия фланг на „7-а отделна мотострелкова бригада” на екстремистите, която заема отбранителни позиции в дадения район.

В района на Енакиево се създава „обединена бригада” на „ДНР-ЛНР” под ръководството на руски офицери. Планира се бригадата да включва около 2 500 души. Подборът на екстремистите се координира от терорист с позивна „Санич”.

В „министерството на отбраната на ДНР” се предприемат спешни мерки за попълване на личния състав на бандитските формирования от „1-ви армейски корпус на ДНР” – към настоящия момент не достигат средно по 30-35% от щатната бройка (в отделни подразделения – до 60%). В „МО на ДНР” е взето решение да се обърнат към московските си „ръководители” с молба за спешна допълнителна финансова помощ за „ДНР” с цел увеличаване на възнаграждението на екстремистите, за да бъдат мотивирани местните жители да сключват договори за военна служба.

В Дебалцево е пристигнало подразделение на ВС на РФ (до рота), което се връща в Русия. Отбелязва се крайно негативното морално-психологическо състояние на личния състав на подразделението. Заедно с личния състав за Русия заминават до 10 ковчега с унищожени руски военнослужещи от даденото подразделение.

На жп гара Матвеев курган, Ростовска област (в близост до украинската граница) са разтоварени 20 танка Т-72, 7 системи РСЗО БМ-21 „Град” и няколко 122-мм гаубици.

Военното ръководство на „ЛНР” е издало заповед за „предотвратяване на  извеждането от строя на бойна техника и въоръжение при провеждането на занятия по бойна подготовка”. В заповедта се споменава за масови случаи, когато по време на „обучението” екстремистите извеждат въоръжението от строя. В същото време поради липса на достатъчно военни машини в много подразделения на „ЛНР” за превоз на личния състав масово се използват „реквизирани” цивилни превозни средства. В заповедта се дават указания на командирите на подразделения за рязко увеличаване на дисциплинарната отговорност при небрежно боравене с военната техника и оръжието.

Дмитрий Тимчук

военен кореспондент








Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1315475
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.