Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2015 17:05 - Военна хроника – 14.07.2015 г.
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 imageДмитрий Тимчук – военен кореспондент

9.05 часа, 14.07.2015 г.

Оперативни данни на организацията Информационна съпротива“  (ИС):

Нараства интензивността на обстрелите от страна на руско-терористичните войски в Донбас. Терористите продължават да използват тежко въоръжение (122-мм и 152-мм артилерия, бронирана техника, 120-мм минохвъргачки), както и да провеждат активно разузнаване в редица райони. Освен настойчивите опити за масова инфилтрация на ДРГ /диверсионно-разузнавателни групи/ в тактическия тил на силите на АТО, се наблюдава и активно използване на оптико-електронни средства, БПЛА /безпилотни разузнавателни апарати/ и средства за РТР /радиотехническо разузнаване/.

В района на Верхнеторецкое терористите използваха 122-мм артилерия, опитвайки се да нанесат огневи удари по предните позиции и опорните пунктове на украинските войски (отбелязва се ниската степен на подготовка на артилерийските разчети на екстремистите).

Авдеевка беше обстрелвана от екстремистите както със 122-мм стволна артилерия, така и със 120-мм минохвъргачки. Основната част от ударите бе нанесена по жилищни квартали.

Продължават постоянните обстрели на Пески, Опитное и района на Донецкото летище. В дадените райони терористите използват главно стрелково въоръжение и автоматични гранатомети АГС-17, но е регистрирано и използване на 120-мм минохвъргачки, зенитни системи ЗУ-23-2, както и танкови оръдия.

image
Ситуацията в Източна Украйна в 00.00 ч. на 14 юли / Министерство на отбраната на Украйна
/кликнете върху картата за увеличаване/

В района на Маринка действат снайперисти и група от „спецназа на армията на ДНР“, която включва местни екстремисти, обучени от инструктори от ВС на РФ.

Рязко се увеличи активността на формированията на руско-терористичните войски в съседния район – от Ясиноватоя (включително Пантелеймоновка) до Майорския автомобилен пазар (Горловка). В дадения район е регистрирана активност на две артилерийски групи на екстремистите, които разполагат с 22-24 оръдия стволна артилерия, осем от тях с калибър 152 мм. Също така, в дадения район се отбелязва наличието на две тактически групи на екстремистите на ниво батальон с бронирана техника (около 30 танка и до 20 ББМ общо в двете групи). Едната от тези тактически групи действа в района на Ясиноватая, втората – западно от Горловка. И двете групи се командват от един пункт за управление, като отлично взаимодействат помежду си.

В района Волноваха – Гранитное – Старогнатовка продължават минохвъргачните обстрели и въоръжените провокации от страна на терористите. В близост до предната линия се наблюдава активност на няколко мобилни минохвъргачни групи на терористите (с превозни средства със 120-мм минохвъргачки). Тези групи нанасят не повече от 10 удара от една позиция и след това бързо я сменят.

По линията Моспино – Старобешево – Комсомолское приключи разгръщането на 3-батальонна „бригада“ на руско-терористичните войски, за която организацията „ИС“ съобщи по-рано. „Бригадата“ се състои главно от наемници – граждани на РФ.

На Приморското направление в района на Широкино екстремистите се опитаха със снайперска стрелба да провокират украинската армия да открие огън.

Продължават обстрелите от страна на терористите в района на Светлодарския плацдарм. В района на Луганское екстремистите нанесоха няколко огневи удари със 120-мм минохвъргачки и АГС-17, активно използват стрелково оръжие и голямокалибрени картечници. В тактическия тил на противника в този район е регистрирано прехвърляне на танкове (до танкова рота).

Екстремистите нанесоха удари с четири РСЗО БМ-21 „Град“ по района в четириъгълника Красногоровка – Зоряное – Галициновка – Невелское. Смисълът на тези удари (фактически насред полето) остава неясен.

По обекти в района на Кримское, Новотошковка, Трьохизбенка, Соколники екстремистите нанасят удари с АГС-17 и „Град-П“ (Партизан) откъм Славяносербск и Бахмутското шосе.

Обекти в района на Станица Луганская са обстреляни от „укрепен район“ на екстремистите край Николаевка. Терористите използваха 120-мм минохвъргачки, голямокалибрени картечници, едновременно три АГС-17.

Дмитрий Тимчук
Ръководител на Център за военно-политически изследвания

Превод: Diana M Dian





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1315897
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.