Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2015 13:02 - Как Павел Губарев „издаде“ 18-а гвардейска ОМСБр на Въоръжените сили на РФ
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1341 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.06.2015 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В едно от предишните OSINT разследвания на екипа на InformNapalm – в материала „Десептикони“ от ПВО на РФ в Донбас. Кой сваляше украинската авиация“ беше публикувана снимка на самопровъзгласения бивш „народен губернатор на Донбас“, лидер на движението „Новорусия“, терориста Павел Губарев с картечница „Утьос“.

image

Губарев позира на пикап, към който са заварени опори за голямокалибрена картечница „Утьос“, с тениска с надпис „New Russia” и заобиколен от трима въоръжени екстремисти от така нареченото „опълчение“.

На заден план се вижда някакъв паметник. Пиедесталът е на две нива. Долната част е боядисана със синя боя, а знамето и табелката на пиедестала са боядисани в жълт/златен цвят. Горната част е боядисана със сива боя, която отдясно към върха започва да се лющи. Този своеобразно боядисан паметник не е от най-типичните, което направи възможно идентифицирането на местността – Зрубное, Шахтьорский район, Донецка област (
47° 59′ 58.63″ N 38° 52′ 10.57″ E).

image

Може да възникне въпросът: а какво общо има тук руската армия? И на помощ ни идва проектът „Миротворец“ /събира и публикува доказателства за присъствието на руски военни в Украйна – б. ред./. През ноември 2014 г. на неговия сайт бе добавен разузнавач, който служи на договор във ВС на РФ – Сергей Никитин от гр. Дебеси. Ако се съди по приятелите му, наименованието на албума („Чечня. 18-а гвардейска“) и отбелязаното географско местоположение (Наурский район), той служи в 18-а отделна гвардейска мотострелкова бригада: https://psb4ukr.org/criminal/nikitin-sergej
Миналата година Никитин вече е отбелязвал в коментарите, че е „в Донбас“, качва снимки с бели ленти и т.н.

Сега профилът му изглежда малко по-различно: 
https://vk.com/id155181733 (архив –https://archive.is/c9W60 и https://archive.is/bqxyj)

Променено е името и са премахнати някои снимки. Но на една от махнатите снимки на страницата му го виждаме как позира с колеги на фона на същия паметник на войника със знамето – съвпадат и паметникът, и пиедесталът, и цветовете, и даже олющените места.

image

Ясно се вижда група войници със снайперски винтовки „Винторез” – “Никонов”- Никитин е вторият отляво в долната редица. Разнообразна униформа, руски „Винторези”, чисто нови снайперски винтовки „Драгунов” – 18-та бригада е излязла в отпуск с оръжието си?
Така най-неочаквано Павел Губарев издаде 18-та гвардейска ОМСБр на ВС на РФ.

Напомняме, че на 8 юни 2015 г. руското пропагандистко издание “
LifeNews” съобщи, че в Донецк от пустеещия офисен център SkyCity неустановени лица са открили огън по една от военните части на армията на „ДНР“.
Представители на МГБ /Министерство на държавната сигурност/ на ДНР са отишли на мястото, блокирали са улицата и са обкръжили сградата. При зачистването са били задържани 15 души, сред които и Павел Губарев.

Може би материалът на 
InformNapalm относно помощта, която е оказал Губарев за разкриване присъствието на 18-а гвардейска ОМСБр на ВС на РФ в Донбас, ще изиграе положителна роля при издигането на обвиненията срещу Губарев от страна на окупационните руски репресивни органи.

bg.informnapalm.org




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1315376
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.